Sitges renova el certificat de qualitat de les platges

- Publicitat -

Una auditoria externa reconeix, un any més, una “màxima qualitat” en les platges de Sitges. La conclusió d’aquest informe és que el litoral sitgetà compleix amb els requisits legals i ambientals, de gestió i organització per obtenir el certificat EMAS i ISO 14.001, un distintiu de caràcter europeu. Tot i això se n’ha quedat fora la platja de Vallcarca.

El sistema EMAS ajuden a les organitzacions a millorar l’eficiència de recursos, reduir riscos i donar exemple amb la declaració pública de bones pràctiques. Tanmateix, Sitges també gaudeix de la certificació Biosphere Destination, que reconeix a la vila com una destinació sostenible i responsable.

Aquest any, cinc platjes han aconseguit la distinció de bandera blava i es tracta del municipi de la provícnia de Barcelona més premiat. Marina d’Aiguadolç, la Barra, la Ribera, Les Botigues i Sant Sebastià són les platjes reconegudes per la seva sostenibilitat, la qualitat de l’aigua, l’atenció a les perosnes amb discapacitat, l’atenció i la seva oferta educativa.

El regidor de Platges, Guillem Escolà, es mostra satisfet amb aquests distintius i afirma que “reconeix la tasca que hi ha darrere per posicionar les nostres platges al màxim nivell de qualitat i sostenibilitat”. També afirma que “continuarà a millorar les nostres platges per cercar l’excel·lència”.

Articles relacionats