LOADING

Type to search

Actualitat

Sitges renova el certificat de qualitat de les platges

Una auditoria externa reconeix, un any més, una “màxima qualitat” en les platges de Sitges. La conclusió d’aquest informe és que el litoral sitgetà compleix amb els requisits legals i ambientals, de gestió i organització per obtenir el certificat EMAS i ISO 14.001, un distintiu de caràcter europeu. Tot i això se n’ha quedat fora la platja de Vallcarca.

El sistema EMAS ajuden a les organitzacions a millorar l’eficiència de recursos, reduir riscos i donar exemple amb la declaració pública de bones pràctiques. Tanmateix, Sitges també gaudeix de la certificació Biosphere Destination, que reconeix a la vila com una destinació sostenible i responsable.

Aquest any, cinc platjes han aconseguit la distinció de bandera blava i es tracta del municipi de la provícnia de Barcelona més premiat. Marina d’Aiguadolç, la Barra, la Ribera, Les Botigues i Sant Sebastià són les platjes reconegudes per la seva sostenibilitat, la qualitat de l’aigua, l’atenció a les perosnes amb discapacitat, l’atenció i la seva oferta educativa.

El regidor de Platges, Guillem Escolà, es mostra satisfet amb aquests distintius i afirma que “reconeix la tasca que hi ha darrere per posicionar les nostres platges al màxim nivell de qualitat i sostenibilitat”. També afirma que “continuarà a millorar les nostres platges per cercar l’excel·lència”.