LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

Sitges se situa en nivells baixos de contagi, mentre Ribes continua amb dades de risc alt

Concentració de joves el passat dissabte a l’espigó

El risc de rebrot ha retrocedit aquesta setmana a Sitges al nivell més baix des de l’estiu passat. Els indicadors marquen un índex de contagi baix i mostren una situació de ple control, tot i la finalització del toc de queda i la flexibilització de mesures de les últimes setmanes. Per contra, a Ribes, el brot iniciat fa més de quinze dies encara persisteix, però amb una lleugera millora.

Les previsions que indicaven que amb l’obertura nocturna, la relaxació de les mesures de limitació de moviments i el retorn dels visitants i turistes es dispararien els positius de nou van ser errònies. No ha estat el cas, ni de bon tros. Quan ja tot just un mes que va finalitzar l’Estat d’Alarma, Sitges viu l’escenari més favorable des de l’estiu passat, quan el virus es va reduir de manera considerable (i després va pujar, també de manera considerable). Ni tan sols les concentracions de joves sense mascareta ni respectar les distàncies les nits del cap de setmana als espigons han estat (fins ara) motiu de brot.

El risc de rebrot ha baixat dels 40 punts a Sitges aquesta setmana (el límit que marca l’OMS són 100), més de la meitat que la mitjana catalana, que és de 0,88. També la velocitat de reproducció del virus (l’indicador rt) ha baixat de manera significativa i s’ha situat en 0,52 (en el conjunt del país està en 0,90), mentre que incidència acumulada està en 74,79 (98,92 a tot Catalunya). Les proves PCR i test d’antígens que donen resultat positiu són a Sitges només un 2,36 per cent (3,32 de mitjana nacional).

En un plànol totalment diferent, els indicadors epidemiològics de Sant Pere de Ribes continuen especialment elevats. El risc de rebrot està disparat a 230 punts, la positivitat és del 8,58 per cent i l’rt se situa en 1,23. El brot que va detectar-se a Ribes fa més de dues setmanes continua actiu i complicant la correcció dels indicadors, si bé en els últims dies s’ha produït una lleugera millora.

L’augment de casos positius dels últims set dies ha estat a Sitges (increment del 0,99 per cent) similar que la mitjana catalana (1,04 per cent). A Sant Pere de Ribes, l’augment ha estat de l’1,38 per cent.

Notícies relacionades:
El brot de Ribes esquitxa a Sitges (3 de juny de 2021)
El virus se situa en “risc baix” a Sitges, mentre es dispara a Sant Pere de Ribes (27 de maig de 2021)
Sitges torna als nivells baixos de contagi després d’una setmana de risc (20 de maig de 2021)
Els indicadors es tornen a disparar a Sitges, tot i que l’augment de casos és sostingut (13 de maig de 2021)
El risc de rebrot baixa dels 100 punts a Sitges (6 de maig de 2021)
Tots indicadors epidemiològics de Sitges estan per sota de la mitjana (3 de maig de 2021)
Estabilització en les dades locals del virus (29 d’abril de 2021)
El virus augmenta, però es manté per sota de la mitjana catalana (27 d’abril de 2021)
El virus es conté a Sitges i a Ribes (22 d’abril de 2021)
L’augment del virus continua a nivells baixos a Sitges (19 d’abril de 2021)
Els nous casos continuen baixant a Sitges, tot i que pugen alguns indicadors (15 d’abril de 2021)
El virus baixa considerablement a Sitges (12 d’abril de 2021)
Els indicadors epidemiològics de Sitges són millors que la mitjana catalana (8 d’abril de 2021)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure