LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

Sitges torna a un nivell de contagis moderat

Han estat quinze dies d’increments desmesurats en el nombre de positius i en l’índex de contagi, però, finalment, Sitges torna a uns nivells moderats, similars als dels mesos anteriors. Avui dijous se situa amb un nivell de contagi considerat “moderat” i que està per sota de la mitjana catalana.

L’índex de contagi va arribar ara fa una setmana als 748 punts. Avui està fixat en 41,97, una xifra assumible i que permet tornar a encarar el dia a dia amb més tranquil·litat, tot i que amb la prudència que requereix la situació actual.

El pronunciat descens dels últims dies és conseqüència de l’augment d’expansió que hi va haver durant els dies de Festa Major, en què van predominar esmorzars, dinars i trobades de grup. Però també altres fonts no confirmades indiquen que es podria haver produí algun possible error en els càlculs de resultats, ja que ara fa deu dies hi va haver PCR al CAP de Sitges amb resultats no concloents, que es van haver de repetir.

L’augment de positius a Sitges ha crescut en la darrera setmana un 3,50 per cent –per sota del 5,58 per cent català–, mentre que la setmana passada va ser 22,85 per cent. A Sant Pere de Ribes, aquesta setmana ha pujat un 3,82 per cent. Amb tot, l’augment acumulat de tot el setembre continua sent alt a Sitges (32,87 per cent), pels nombrosos casos dels primers dies: 88 entre l’1 i l’11 de setembre.

En les últimes 48 hores a Sitges hi ha hagut sis casos nous i a Sant Pere de Ribes, dos. En els quatre dies anteriors, a Sitges només s’havia produït un sol cas, mentre que a Sant Pere de Ribes en van ser cinc.

Notícies relacionades:
El risc de contagi baixa a Sitges i torna al mateix nivell de tot Catalunya (15 de setembre de 2020)
El risc de contagi es manté alt a Sitges, mentre continuen pujant els positius (11 de setembre de 2020)
L’índex de contagi es dispara a Sitges fins el 655 (9 de setembre de 2020)
L’Ave Maria continua sense poder rebre visites per l’alt risc que hi ha a Sitges (9 de setembre de 2020)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure