LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

Sitges torna als nivells baixos de contagi després d’una setmana de risc

El carrer Sant Sebastià, dimecres a la tarda

Els indicadors epidemiològics han tornat a Sitges a la normalitat, després del sobtat augment de la setmana passada. En els últims set dies hi ha hagut 18 positius nous a Sitges, que representen un augment de l’1,08 per cent, una xifra similar a la mitjana catalana (1,01). A Sant Pere de Ribes, està per sobre, amb un 1,39 per cent d’increment. Els set dies anteriors, els mous casos detectats a Sitges en van ser 25.

Divendres de la setmana passada, el risc de rebrot estava situat a Sitges en uns elevats 337 punts, que implicaven risc molt alt. Una setmana abans havia estat en 79; és a dir, nivell moderat. El sobtat augment es va produir, segons apreciacions d’alguns professionals (no confirmat al CAP) per un petit brot detectat entre joves i adolescents, que finalment no ha tingut conseqüències rellevants.

Però no únicament el risc de rebrot es troba en un context favorable a Sitges. Especialment destacat és el valor de l’expansió del virus, que marca 0,47, menys de la meitat dels mínims recomanats per les autoritats sanitàries, que és d’1. A tot Catalunya està en 0,75 i a Sant Pere de Ribes –on hi ha hagut un lleuger augment de les dades– arriba a l’1,18.

Els altres indicadors també resulten apropiats a Sitges: la incidència acumulada és de 131 (la mitjana catalana és 163 i a Sant Pere de Ribes se situa en 136), mentre que la positivitat de les proves PCR i test d’antígens dels últims dies és de 4,09 per cent a Sitges i 5,11 a Sant Pere de Ribes. A tot Catalunya està en 3,89 (és l’única dada que ofereix millors registres a nivell nacional que local)

.A L’Eco d’aquesta setmana, ampliem aquesta informació i també el nombre de dades referides als indicadors epidemiològics tant de Sitges com de Sant Pere de Ribes i l’Hospital de Sant Camil.

Notícies relacionades:
Els indicadors es tornen a disparar a Sitges, tot i que l’augment de casos és sostingut (13 de maig de 2021)
El risc de rebrot baixa dels 100 punts a Sitges (6 de maig de 2021)
Tots indicadors epidemiològics de Sitges estan per sota de la mitjana (3 de maig de 2021)
Estabilització en les dades locals del virus (29 d’abril de 2021)
El virus augmenta, però es manté per sota de la mitjana catalana (27 d’abril de 2021)
El virus es conté a Sitges i a Ribes (22 d’abril de 2021)
L’augment del virus continua a nivells baixos a Sitges (19 d’abril de 2021)
Els nous casos continuen baixant a Sitges, tot i que pugen alguns indicadors (15 d’abril de 2021)
El virus baixa considerablement a Sitges (12 d’abril de 2021)
Els indicadors epidemiològics de Sitges són millors que la mitjana catalana (8 d’abril de 2021)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure