Sitges vibra amb els primers actes de la Festa Major

La colla Malvasia, a l’escenari del Cap de la Vila

A les 12 hores, sota un sol imponent i un carrer Sant Francesc ple de gom a gom, les primeres colles de sacs de gemecs han enfilat direcció Cap de la Vila, on els barrets de palla eren els protagonistes, i han donat el punt de sortida a les 36 hores més intenses de la Festa Major, amb l’Entrada de Grallers. La Malvasia, l’antiga colla del pregoner Jordi Martí i Camps, ha estat la primera de les colles de gralles locals en actuar i ha interpretat un excepcional Toc de Matinades. A continuació, ha estat el torn de La Sitja, l’Escola de Grallers i els Marcets.

El Drac, aquest migdia al Cap de la Vila

Un cop finalitzat l’emotiu acte, la multitud s’ha dirigit a la plaça de l’Ajuntament, on uns minuts abans de les dues, el públic assistent ha esclatat amb la sortida dels Gegants de la Vila. El punt culminant ha estat uns minuts més tard, quan tota la plaça ha començat a cridar “Foc a la bèstia”. El Drac, que enguany fa 100 anys, és una de les figures més importants de la festa i la població l’estima. Gairebé a les 16 hores, la Moixiganga finalitzava el ball sencer i posava el punt final a la primera de les sortides de la Festa Major d’enguany.

Després d’una aturada per dinar la Jove de Sitges ha completat una meritòria actuació de vigília amb el 3de7 com a millor castell. Pocs minuts després, al domicili del president de la Comissió de Festa Major, Agustí Marcet, ha iniciat la Processó Cívica, que ha recollit el tabernacle de Sant Bartomeu al lloc triat pel pendonista, Toni Muñoz: el casal d’avis del carrer Pau Casals.

La Processó finalitzarà a la Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla. Els portants i balladors tindran el temps just per canviar-se i sopar, ja que a les 23 hores comença el Castells de Foc. La Festa Major continua i el poble vibra.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats