SM Carnestoltes I ja regna a la vila

El Carnestoltes i la Reina, entrant aquest matí a l’escola Miquel Utrillo
- Publicitat -

Sa Majestat Carnestoltes I ja regna a Sitges. Ahir al vespre, al Miramar, el rei dels poca-soltes i el seu seguici es van presentar davant els vilatans, que omplien el Baluard Vidal i Quadres i tota la zona de la platja de Sant Sebastià. La colla organitzadora del personatge, el Retiro, va anar desgranant, de mica en mica tot el seguici: des de la celebració d’època, passant pel Carnaval LGTBI, el destape, la ploma, el brilli-brilli, la música i la gastronomia, entre d’altres.

Primerament, l’Arribo de Sa Majestat Carnestoltes va anar preparant al públic per rebre al rei del Carnaval, en un espectacle de carrer que va anar construint a poc a poc l’essència del Carnaval retirista, i en conjunt el de la vila. D’entrada, hi va haver una prèvia, destacant les catorze versions de la cançó Playa de Oro, o l’escenificació de l’arribada de les autoritats locals, poc abans de ser desterrades, on el públic també va prendre part de de tot plegat.

Després, el rei Carnestoltes es va passejar pels carrers més cèntrics de la vila fins a arribar a la plaça de l’Ajuntament, on l’esperava l’alcadessa, Aurora Carbonell. SM Carnestoltes I va declamar l’esperat i satíric Predicot i acte seguit es va dirigir a l’Agrupació de Balls Populars, el Casino Prado i al Retiro, on els vilatans l’esperaven amb candeletes.

El Carnaval centra l’atenció de L’Eco d’aquesta setmana, amb diversos articles d’actualitat, reportatges, entrevistes i opinions. Us expliquem amb detall l’Arribo, quins són els personatges del Carnestoltes i la Reina i com serà la festa que viurem aquesta setmana. També expliquem la paradoxa que les societats centenàries no puguin obrir els seus salons – teatre i entrevistem les dues presidentes, Elena Farré i Carme Artigas. Donem detall dels actes i els interiors de la festa, recollim les experiències d’un ex-Carnesoltes i una ex-Reina i conversem amb Anton Rafecas. També entrem en els carnavals de Ribes i les Roquetes.

Podeu trobar L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Compra’l a l’iQuiosc.cat

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats