LOADING

Type to search

Editorial

També en anglès

L’Eco estrena aquesta setmana una nova secció L’Eco in English, que trobareu en les darreres pàgines del setmanari, just abans de la contraportada. Es tracta d’una pas decidit per obrir-nos a la important i vital comunitat britània –i, de fet, estrangera– que viu tant a Sitges com a Ribes. La nova iniciativa és el resultat d’una aliança amb el portal Sitges in English, una secció pròpia del web Spain in English, nascut a Sitges i que, com tant altres projectes de notable projecció nacional o, fins i tot, internacional, porten el segell de persones integrades en aquesta àmplia comunitat anglosaxona que viu a la vila.

A les pàgines de L’Eco in English, els nostres lectors trobaran algunes de les notícies més destacades dels darrers dies que hem publicat al nostre web en català i que al setmanari apareixen traduïdes a l’anglès. Algunes d’aquestes notícies –i altres– també es poden llegir al portal Sitges in English, que diàriament actualitza els seus continguts Però, a més, a les nostres pàgines també publicarem setmanalment articles de nous sitgetans procedents d’arreu del món i que viuen entre nosaltres per a que expliquin la seva visió de la realitat local. Més d’una vintena de col·laboradors desfilaran setmanalment per les nostres pàgines amb els seus articles.

Un 28 per cent dels habitants de Sitges són nascuts a l’estranger. Es tracta d’una dada que evidencia la importància que els expats tenen en la vida local i que sovint no ha estat prou tingut en compte pel que considerem el Sitges de tota la vida. A aquesta gairebé tercera part de nous sitgetans caldria sumar també els seus fills, en la majoria de casos nascuts a la vila, que transiten –i enllacen– aquestes dues realitats: la local i la dels països de procedència dels seus pares. En moltes ocasions és gràcies a aquesta canalla que els expats han descobert una part de la realitat local que el Sitges de tota la vida no sempre ha estat del tot disposat a compartir. 

Que un municipi tingui un volum tan rellevant dels seus habitants arribats d’altres països posa de manifest la capacitat d’atracció i el potencial de què disposa en molts vessants. Enre aquesta comunitat hi ha un talent de notable valor, que convindria tenir més present i, de pas, aprofitar per enriquir les diferents visions de la sempre complexa realitat local.

Les pàgines de L’Eco in English pretenen ser una modesta aportació per fer més propers, mútuament, aquests dos Sitges. Per a que tots dos s’enriqueixen de les respectives realitats.