LOADING

Type to search

Actualitat

TEDx obre a Sitges i programa cinc ponències

Gemma Albors i María Anguita, amb l’advocat Sebastiá Lorente

La primera edició de TEDxSitges se celebrarà el 6 de novembre i comptarà amb el periodista John Carlin, la científica Meritxell Teixidó, l’advocat Sebastián Lorente, la psicòloga Lourdes Aldanondo i l’empresari Raimond Torrens com a ponents. TEDxSitges és un format de conferències locals de l’organització internacional TED (Tecnologia, Entreteniment i Disseny), que es basa en la divulgació científica sense ànim de lucre. Cada ponent té un màxim de 18 minuts per explicar les seves idees, que han d’excloure la política, la religió, i no pot ofendre a cap col·lectiu i ha d’estar científicament provat.

L’emprenedoria i fundadora de Yoguitos, María Anguita, és qui va tenir la idea de portar a la vila aquesta idea creada als Estats Units. “Durant el confinament vaig posar en marxa el procediment per obtenir la llicència per crear TEDxSitges”, afirma la María, que creu que Sitges es mereix aquest tipus d’esdeveniments perquè és “una vil·la oberta”.

De fet, els TEDx són gravats i s’inclouen a la xarxa mundial de TED, que compta amb més de 61 milions de seguidors arreu del món. L’Eco de Sitges és un dels mitjans col·laboradors de la iniciativa.

Des del 2009, personalitats com el Papa Francesc, Elon Musk, Sting o Stephen Hawking han participat en aquest projecte creat l’any 2002, que ja existeix en 130 països i ja s’han fet més de 8.000. El TEDx més vist va ser el de l’escriptor Ken Robinson, amb 71 milions de visites.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure