Temps de festivals

- Publicitat -

La setmana vinent comença una nova edició del Festival Jardins de Terramar; la passada va arrencar el Cicle Concerts de Mitjanit del Port; uns dies abans, va ser el torn del Sitgestiu de Museus de Sitges i també del Mediterranean Guitar Festival. També aquesta setmana s’ha presentat el Festival Dona, que impulsa el Prado; els dies vinents s’anunciarà l’avanç de programació del Festival de Cinema i aviat veurem l’escenari de les Barraques de Sitges. De juny a setembre, Sitges és un aparador continu de festivals, especialment musicals, que dibuixen una oferta continuada amb diferents propostes adreçades tant al públic local i de proximitat com als turistes i visitants. La suma de les diferents iniciatives –cadascuna amb una organització, pefil i dimensió diferent– aconsegueix generar un cartell global suficientment sòlid i interessant per a públics diversos.

De tots els festivals d’estiu, el de major dimensió és el Jardins de Terramar, que comença dijous i que estarà en escena quinze dies amb concerts gairebé diaris. Cinc anys després de la seva estrena, aquesta cita s’ha demostrat com a indispensable en el panorama d’oci de la vila. El seu cartell –adreçat a públics variats, amb predomini de l’adult– constitueix un reclam significatiu per a Sitges, així com una oferta de qualitat per als turistes que durant les setmanes de major moviment de la temporada són a Sitges de vacances. La programació paral·lela del cicle Imprescindibles, que obre la porta al talent local, també suposa un complement de notable relleu, així com una necessària oportunitat per als artistes locals.

En un estil similar, però una dimensió menor, els Concerts de Mitjanit també representen una proposta d’oci que busca atraure gent i oferir-los-hi una activitat complementària en un espai concert, com és el Port. El turista també és el principal destinatari de les sessions el Sitgestiu, un clàssic en la programació cultural de la vila dels darrers 25 anys, que darrerament ha aconseguit actualitzar el seu format amb noves i interessants propostes. En una línia similar, va néixer fa tres anys el deliciós Mediterranean Guitar Festival, que ha converit l’ermita de Sant Sebastià en un acollidor escenari per on circulen mestres guitarristes d’arreu. I en un format i àmbit diferent, però igualment atractiu, les Barraques presenten un cartell que ha permès que el pop i el rock tinguin a Sitges l’espai, la dimensió i l’escenari que es mereixen. Tot plegat, és una oferta de notable interès, que mereix tenir el suport econòmic i logístic per part de les administracions.

Articles relacionats