LOADING

Type to search

Actualitat

Torna l’activitat castellera

El protocol del pla de represa de la cultura popular comença a aplicar-se en la pràctica castellera. La setmana passada, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, la Colla Joves Xiquets de Valls i els Castellers de Vilafranca van reprendre els assaigs amb vint castellers: de moment, només la canalla es va deixar caure pel local d’assaig.

A Sitges, la Colla Jove fa prop de tres setmanes que fa jocs amb la canalla, ja que encara no es podien fer castells. El passat cap de setmana van seguir en aquesta línia i van anar a un centre d’escalada. Dissabte vinent està previst que els més menuts retornin a les accions castelleres després de catorze mesos sense fer-ne.

Però no només la canalla es torna a enfaixar. També els castellers adults tenen data de retorn al Palau del Rei Moro. Serà divendres 21, entre les 19.30h i les 21h. Es tractarà del primer assaig casteller en un any i mig, des que la colla va tancar la temporada del 2019, amb el 4de8 al sarró. Els assaigs seran en grups estables tancats de vint persones, seguint els criteris establerts per la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. La colla dissenyarà grups seguint criteris de relació bombolla. Els responsables de la colla marcaran aquests grups en funció de les relacions entre castellers, les seves pròpies peticions i raons de tipus tècnic.

Del que no hi ha data encara és de quan es faran les primeres actuacions castelleres. En el món casteller es treballa amb la idea que siguin entre l’estiu i la tardor, però dependrà de l’evolució epidemiològica i de les indicacions que, en aquest sentit, aportin la pròpia Coordinadora i el Procicat.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure