LOADING

Type to search

Editorial

Tornem a començar

Aviat farà dos anys que va començar l’inici del malson pandèmic. Han passat massa coses catastròfiques en aquest temps, començant per la letalitat provocada per la pandèmia, seguint pels efectes col·laterals en la salut i per les greus conseqüències econòmiques provocades pel virus, d’una manera especial en l’àmbit turístic, que és on es mou l’economia local des de fa 60 anys. Massa gent ha patit massa perquè no hi estàvem preparats per gestionar un mal d’aquesta magnitud. Però, a més de salut i l’economia, la Covid també ha tingut un efecte especialment dur en els camps de la cultura i de les festes. S’han aturat projectes, altres s’han alentit i hem viscut dos anys sense poder gaudir del necessari batec festiu que acompanya la nostra societat. I en una societat com la sitgetana, aquest pols –estimat, desitjat i anhelat– actua com un bombeig de sang permanent que anima el conjunt d’articulacions.

Per aquest motiu, és de celebrar l’anunci que hi haurà Carnaval. Sí, ho sabem, no serà un Carnaval com els de sempre, però se li acostarà força. La sisena onada encara és en ple funcionament, si bé aquesta setmana ha començat a reduir la seva àmplia ona contagiosa. En tres setmanes, la Covid no haurà desaparegut, però sí que és previsible, segons els experts, que el nivell d’afectació sigui especialment baix. Haurà estat tan elevat el nombre de contagis (en la immensa majoria de casos, lleus, gràcies a la implantació de la vacuna) que el nivell d’immunitat s’haurà estès de manera notable i, per tant, les vies de contagi s’hauran reduït considerablement.

Serà un Carnaval de retrobada, de represa i de recuperació. A diferència d’altres manifestacions, el Carnaval només s’haurà cancel·lat un any (el 2021), ja que va ser de les darreres manifestacions organitzades amb normalitat el 2020, malgrat que el virus ja començava a desembarcar entre nosaltres. Però l’impacte del virus aquests dos anys ha estat tan gran, que la sensació del viatge en el temps s’amplia fins i tot més enllà del que ha estat una única suspensió carnavalera.

La majoria de poblacions carnavaleres del país van suspendre fa unes setmanes els seus cartells per enguany., quan la sisena onada estava en ple auge. L’Ajuntament de Sitges, la Comissió, les entitats i les colles han mostrat valentia i enginy, esgotant al màxim les opcions per mantenir la festa en el calendari. I aquesta valentia es traduirà, de ben segur, en un Carnaval celebrat i aplaudit. Se’l mereixen i ens el mereixem tots plegats.

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure