LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

Tornen a créixer els nous positius

Un detall de la d’Àngel Guimerà i Joan Ramon Benaprès, aquest matí

Els nous positius han crescut en els últims set dies a Sitges el doble que la setmana anterior. El conjunt de dades epidemiològiques continuen lleugerament per sobre els límits aconsellats. No és una situació greu, però no s’aconsegueix baixar a un punt d’estabilitat moderada.

Entre dijous de la setmana passada i ahir dimecres, hi ha hagut 34 casos positius a Sitges. No és una xifra exagerada (a finals de gener eren 78), però tampoc baixa. A mitjans de març, quan es va assolir el nivell més baix d’aquest 2021, havien estat 17 en set dies. L’augment d’aquesta setmana ha estat del 2,31 per cent, gairebé el doble que l’anterior (1,23 per cent).

L’increment no és només local, ja que també a tot Catalunya s’han doblat els percentatges de nous casos. També a Sant Pere de Ribes, si bé en aquest cas continua en unes xifres baixes i un augment lleuger (20 casos en set dies, només quatre aquesta setmana). Les dades sorgides avui ja noten els efectes de l’obertura del 15 de març, si bé es faran més evidents a mitjans de la setmana vinent. En el cas de Sitges també es recullen les conseqüències d’una celebració d’amics el passat cap de setmana en un habitatge, on d’un ells va donar positiu.

El risc de rebrot es manté a Sitges entre els 100 i els 200 punts, una franja en la que ja fa deu dies que no es mou. Per la seva part, Sant Pere de Ribes, s’acosta de nou als 100 punts, la xifra que marca la diferència entre els nivells alt i moderat. A tot Catalunya és en els 202 punts.

També l’índicador d’expansió de la malaltia és lleugerament alt a Sitges (1,11) i encara més a Sant Pere de Ribes (1,25). La mitjana catalana és d’1,09. El percentatge de proves PCR i test d’antígens a Sitges s’acosta al 5 per cent (la xifra que marca la diferència de nivell), mentre que a Sant Pere de Ribes és un favorable 3,46.

Notícies relacionades:
El risc de contagi encara es manté (22 de març de 2021)
Milloren les dades epidemiològiques a Sitges i a Ribes (18 de març de 2021)
Baixa el nombre de nous casos, però els indicadors es mantenen alts (15 de març de 2021)
Les dades de contagi es tornen a complicar (11 de març de 2021)
El descens del contagi es frena i torna a pujar a Sitges (8 de març de 2021)
El risc de rebrot ja està per sota dels 100 punts (4 de març de 2021)
L’expansió del virus ja és residual a Sitges i a Sant Pere de Ribes (1 de març de 2021)
El descens del virus es consolida a Sitges (25 de febrer de 2021)
El nombre d’hospitalitzats per Covid no baixa, tot i la millora de les dades (23 de febrer de 2021)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure