LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

Tornen a pujar els positius i els índexs, tot i que moderadament

Cues al mòdul de coronavius al CAP de Sitges, avui dijous

El nombre de positius està pujant de nou a Sitges. També ho fan els indicadors epidemiològics. No ho fan d’una manera alarmant, però sí que és cert que trenquen amb l’escenari de Covid residual de les últimes setmanes. Les cues, modestes, han tornat al mòdul de coronavirus del CAP de Sitges, on es fan proves pel virus.

En els darrers set dies s’han registrat 16 positius nous a Sitges i 5 a Sant Pere de Ribes. Representen un augment petit, del 0,53 i el 0,15 per cent, respectivament, però en el cas de Sitges és del doble pràcticament que la mitjana catalana, que és del 0,28 per cent. Cap dels nous positius, però, és greu: només en un cas de Sitges s’ha requerit ingrés hospitalari.

La dada més rellevant de l’última setmana ha estat l’augment del risc de rebrot, que a Sitges ha tornat a passar dels 100 punts, que és el llindar que implica un seguiment major. Dimarts va arribar als 130 punts, tot i que els dos dies posteriors ha baixat lleugerament. Aquest augment de casos també s’ha traduït en un increment de l’índex d’expansió (l’indicador rt), que s’ha situat en un alt 2,47.

La incidència activa a 14 dies també s’ha disparat a Sitges, fins als 48 punts, una xifra, però, inferior a la mitjana catalana, que és de 53. El percentatge de proves PCR i test d’antígens que donen positiu és del 3,67 per cent, mentre que fa una setmana només estava en 0,73.

A Sant Pere de Ribes, en canvi, les dades mantenen un escenari millor, a diferència de les setmanes anteriors, en què estaven més elevades. El risc de rebrot està en 49 punts i el percentatge de proves positives és l’,14 per cent. L’rt ha pujat a l’1,62.

Notícies relacionades:
Sant Camil se situa en els nivells més baixos de la Covid (2 de novembre de 2021)
Més de 3.000 positius acumulats a Sitges (28 d’octubre de 2021)
Tornen de nous els positius, però a nivell baix (21 d’octubre de 2021)
Una setmana sense cap positiu per Covid a Sitges (14 d’octubre de 2021)
Sant Camil entra en situació tècnica de Covid 0 (7 d’octubre de 2021)
El virus registra l’expansió més baixa en 15 mesos (30 de setembre de 2021)
Comença a subministrar-se la tercera dosi de la vacuna entre la gent gran (28 de setembre de 2021)

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure