LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

Tornen els caps de setmana tristos

El carrer Parellades, semidesert, dissabte a les 19h
Restaurants sense activitat, diumenge a les 15h

Després de tres caps de setmana de moviment, ocupació i feina, Sitges ha tornat als tristos mesos del darrer hivern. Sense visitants i, per tant, sense gairebé activitat en la majoria de negocis locals. Ha estat una dutxa freda, que recorda que la batalla del virus encara continua viva i que el Govern de la Generalitat continua també prenent decisions desconcertants.

El retorn al confinament comarcal ha castigat de nou l’economia local, absolutament depenent del turisme i els visitants de proximitat. Tant ahir dissabte com avui diumenge, la majoria de restaurants estaven semibuits, només ocupats per clients de Sitges i voltants, a més d’algun altre que s’ha saltat el perímetre. Es tracta d’un contrast absolut amb les últimes setmanes, especialment els dies de Setmana Santa, on tots els establiments van fer el ple. A més, el mal temps regnant tot el cap de setmana encara ha limitat més el possible moviment.

Tant restaurants com hotels van acumular dijous i divendres una llarga llista de cancel·lació de reserves, un cop el Govern va anunciar que tornava al confinament comarcal. La situació en el cas dels hotels ha estat especialment crítica aquest cap de setmana. Alguns dels establiments grans no han arribat a les cinc habitacions ocupades, amb les inevitables pèrdues que implica aquest escenari. És a dir, s’ha passat del 90 per cent de la setmana passada a un 5 per cent d’aquesta. Diversos hotels estan valorant tornar a tancar si el confinament comarcal –inicialment, previst fins el dia 19– s’allarga més. L’impacte negatiu també ha estat visible en el sector comercial, que ha passat de treballar la setmana passada amb uns nivells previs a la pandèmia a reviure un dels moments més complicats dels últims mesos.

La situació, a més de dolorosa econòmicament, resulta paradoxal, ja que Sitges es troba amb uns indicadors epidemiològics que no són dolents. El mateix president del Gremi d’Hostaleria, Oskar Stöber, ha acusat el Govern de la Generalitat de precipitar-se amb la decisió del nou confinament: “els indicadors continuen baixant (llevat de les UCI, que estan al nivell de fa un mes)” i s’ha preguntat: “si el Govern hagués esperat a divendres, com havia anunciat, a estudiar dades consolidades, hagués pres la mateixa decisió?”.

Notícies relacionades:
La Setmana Santa deixa els primers símptomes de recuperació de l’economia local (6 d’abril de 2021)
Vuit establiments reben denúncies per incompliment de les mesures preventives (4 d’abril de 2021)
Ple de gent com un dia de Festa Major (3 d’abril de 2021)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure