LOADING

Type to search

Actualitat

Tres mesos de presó, multa i inhabilitació per al veí de Sitges que va proferir insults homòfobs a l’alcalde

L’acusat i l’alcalde, abans d’entrar als jutjats.

L’acusat, que ha arribat a un acord amb la fiscalia i que ja s’havia disculpat personalment a Miquel Forns, s’ha ofert a l’Ajuntament per a lluitar contra la intolerància a les xarxes socials

Acord amistós entre la fiscalia i Rubén Gámez, el veí de Sitges que l’octubre del 2017 va proferir insults homòfobs a l’alcalde Miquel Forns a través de les xarxes socials de l’Ajuntament. Aquest dilluns, en la vista celebrada a l’Audiència de Barcelona, l’acusat ha reconegut els fets i ha acceptat la reducció de la pena proposada pel ministeri públic, que ha quedat en tres mesos de presó, una multa de 540 euros i un any d’inhabilitació per a la realització de qualsevol ofici relacionat amb l’educació, la docència, l’esport o les activitats de lleure.

Els fets denunciats es van produir poques setmanes després del referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre. A través del seu perfil Sheikh Rubentxu Al-Gamez, l’acusat carregava des de Facebook contra l’orientació sexual de Miquel Forns i es burlava també de l’empresonament i l’exili dels líders polítics independentistes.

L’alcalde de Sitges va posar denúncia de seguida, però se’n va desdir quan l’home va disculpar-se personalment, per carta i també de manera pública a través de les mateixes xarxes socials. Tot i així, en tractar-se d’un delicte contra els drets fonamentals de les persones i amb l’agreujant que Forns era un càrrec públic escollit pels ciutadans, la fiscalia va voler mantenir l’acusació.

Un any i mig més tard, l’alcalde de Sitges i Rubén Gámez han compartit una conversa distesa abans d’entrar als jutjats. De fet, l’acusat s’ha ofert a l’Ajuntament per a lluitar contra l’homofòbia i els comportaments intolerants a les xarxes socials, a més d’apuntar que el seu comportament inapropiat va ser fruit d’una situació personal de “molt estrès a la feina” i de la “tensió política” que es vivia a Catalunya en aquell moment.

Aquesta és la segona vegada que Miquel Forns eleva a la justícia insults rebuts a través de les xarxes socials per la seva condició d’homosexual. L’alcalde de Sitges ha subratllat que el seu objectiu no és aconseguir cap condemna, sinó “promoure la tolerància zero contra les injúries i els insults”.