LOADING

Type to search

Actualitat

Ultimàtum al preacord per ampliar el Govern

Regidors del PSC i Guanyem, a més d’altres grups, al Ple del Pressupost, el 19 de febrer passat

Hi ha diverses opcions i cap no sembla fàcil. La primera, que Guanyem Sitges accepti el document que va rebutjar (llegiu-lo a sota), però que van aprovar les assemblees dels altres partits (ERC, PSC, SGI i El Margalló). La segona, que el PSC s’avingui a acceptar el document inicial elaborat pel Govern i esmenat pel mateix PSC. La tercera, que una banda i l’altra optin per una pirueta semàntico-política, que els permeti mantenir-se en les seves posicions sense trepitjar-se mútuament. I una quarta, que ERC (i SGI i EM) hagi d’acabar decidint entre el PSC o Guanyem per continuar el camí.

De les quatre opcions, les dues primeres són les més remotes, ja que es podria interpretar com una renúncia per continuar (o entrar) al Govern. Tot i això, tant el PSC com Guanyem han apressat a l’altra part a que mogui fitxa. Els socialistes subratllen que el document portat a les assemblees va ser redactat pels portaveus de les cinc forces participants en l’ampliació del Govern. Per la seva part, a Guanyem es considera que han fet esforços per facilitar l’entesa amb els socialistes i no els poden demanar més renúncies.

El quid de la qüestió són només dos dels vint punts del document portat a les assemblees de les cinc formacions divendres passat: el que fa referència al a un possible trasllat de sorra de les platges i el que implica la intervenció de la policia en el top manta. Guanyem s’hi mostra radicalment en contra de tots dos. El PSC considera que no s’hi ha de tancar la porta a cap dels dos. Els altres tres partits (ERC, SGI i EM) compartirien les dues visions, ja que els dos primers van signar el document inicial del Govern que recollia les posicions de Guanyem i, paral·lelament, tots tres, van acceptar de manera aclaparadora el document que incloïa l’esmena del PSC.

En aquest context, els socialistes han donat un ultimàtum per a que a Guanyem decideixi “si se suma al que vam aprovar els altres quatre partits” i no volen allargar la decisió més enllà d’aquesta nit. Per la seva part, Guanyem ha demanat que l’ampliació del Govern es faci “assumint de forma clara les polítiques que per a Guanyem són fonamentals per dur a terme aquesta legislatura”.

Si cap de les dues forces cedeix, serà el moment de buscar una pirueta semàntico-política o bé que les altres tres decideixin amb qui continuen el camí… Si realment hi ha camí.

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS, HORA A HORA (FASE 2)