LOADING

Type to search

Editorial

Un any del nou govern

Ara fa unes setmanes va fer un any que es va ampliar el Govern municipal de Sitges, amb l’entrada del PSC i El Margalló, que es van sumar a les tres formacions que havien començat a caminar plegades un any abans, però en minoria: ERC, Sitges Grup Independent i Guanyem Sitges. L’efemèride no ha despertat gaire interès entre les cinc formacions que integren l’executiu, probablement perquè la seva configuració no és la que haguessin desitjat i més aviat va ser conseqüència de l’intent fallit de Junts per Sitges per buscar una majoria alternativa a la d’Aurora Carbonell quan va intentar sumar amb el PSC, Ciutadans i NH. El mateix Govern i els seus partits han prioritzatr subratllar l’equador de la legislatura –van fer una audiència pública, on van asssegurar que havien complert ja més de la meitat del seu programa– que no la fórmula constituïda l’any passat.

Si una cosa ha posat de manifest els dotze primers mesos del Govern ampliat és que en l’àmbit municipal les diferències queden limitades i reduïdes. N’hi ha, òbviament, ja que cada formació té els seus respectius programes i models. Però també és cert que el nivell de coincidències és infinitament superior al de divergències. Així ho il·lustra que dues formacions antagòniques, com el PSC i Guanyem Sitges (on hi ha la CUP), puguin governar juntes sense excessius problemes, llevat d’alguns puntuals i altres escenificacions enfocades a les seves respectives parròquies. Tot sembla indicar que el Govern actual –amb encerts i errors– arribarà al final de legislatura, llevat que interessos electorals d’alguna de les parts, un cop s’acostin les municipls del 2023, obligui a algun brusc canvi de rumb.

L’actual escenari de Govern a cinc ha permès a l’Ajuntament guanyar estabilitat i al mateix executiu, trobar-se en condicions de tirar endavant programes que abans estaven condicionats per la majoria del Ple. Però també ha permès que un Govern que va néixer amb pronunciada tendència a l’esquerra –per l’àmplia influència exercida per Guanyem– hagi centrat en bona part el seu discurs i hagi ampliat les seves interlocucions amb diferents agents socioeconòmics. 

Això ha estat possible, especialment, per la presència del PSC, que actua com a ròtula entre el mateix executiu i diferents sectors que inicialment no havien rebut amb bons ulls la configuració de l’executiu del 2019. I aquesta orientació més transversal de la que ara en gaudeix el Govern també ha permès situar Aurora Carbonell com el principal rostre d’un executiu que, amb coses ben fetes i altres no gaire, té cada cop una posició més central en la societat local.

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure