LOADING

Type to search

Actualitat

Un centenar de comerciants participen en la mobilització contra el ‘top manta’

Un dels comerços tancats, al carrer Major
Manifestació del col·lectiu antifeixista

L’acte de protesta contra el top manta, convocat avui per l’entitat Sitges Comerç, ha sobrepassat les seves previsions inicials: un centenar d’establiments han secundat l’acte. La protesta ha tingut el seu contrapunt en la mobilització que ha fet el col·lectiu Jovent Antifeixista de Sitges, contra una protesta que considerava “racista” per les al·lusions directes als manters.

La reivindicació de Sitges Comerç estava inicialment plantejada contra les restriccions que han obligat al tancament del comerç durant els caps de setmana des de després de festes. En la seva convocatòria també al·ludien al top manta, com un greuge afegit, ja que un grup reduït de venedors ha estat present al Passeig cada cap de setmana, mentre els comerços estaven obligats a tancar. La decisió del Procicat de permetre l’obertura dels comerços a partir de la setmana ha fet reconduir el missatge dels convocants en el top manta i els efectes sobre el comerç local i no tant n les restriccions.

Els càlculs de Sitges Comerç indiquen que 120 establiments han seguit la protesta. L’acte consistia en obrir entre les 12 i les 14 hores els establiments, amb mitja persiana i sense vendre res. Els establiments que hi participaven han col·locat cartells i llençols amb missatges reivindicatius com “Top manta oberts, comerços tancats”, “Comerç local segur, comerç sense futur” o “Sitges, paraíso fiscal para el top manta”. Segons el president de Sitges Comerç, Carlos Prieto, “teníem una previsió de 70 participants i al final han estat molt més”.

Per la seva part, el col·lectiu Jovent Antifeixista de Sitges ha convocat un concentració en la qual han participat una vintena de persones. Els integrants de la protesta portaven una pancarta amb l’eslògan “Comerç local sí, racisme no”. En la concentració hi han participat membres de la CUP, els Comuns i les joventuts d’ERC. Els antifeixistes consideraven que la convocatòria de la protesta tenia caràcter racista, per les referències als manters.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure