LOADING

Type to search

Editorial

Un estiu de bons resultats

L’estiu del 2022 arriba al final i, tot i que la temporada turística convencional encara s’allarga fins al Festival de Cinema, el sector comença a efectuar els primers balanços. Totes les dades conflueixen en una valoració positiva dels resultats: s’hi ha treballat i, a més, a preus recuperats, dos dels objectius que s’havien marcat restauradors, hotelers i responsables d’apartaments turístics després d’haver patit de valent la crisi de la pandèmia.

Les primeres dades indiquen que l’ocupació s’ha mogut entre el 80 i el 95 per cent, segons els trams d’estiu i el nivell dels allotjaments. Són dades habituals en els mesos d’estiu i que quadren amb els millors anys previs a la pandèmia, com el 2017 i 2018, en què es van assolir plens gairebé absoluts en els mesos d’agost.

Amb tot, la principal dada dels resultats d’estiu és la recuperació dels preus de venda de les habitacions i apartaments, que han arribat als nivells anteriors a la pandèmia i, en alguns casos, els han superat. Els estius del 2020 i 21, Sitges va registrar una afluència de visitants lleugerament inferior als anys anteriors, però superior a la de bona part de localitats de la costa. Però les tarifes de venda, tot i ser el moment de màxim moviment de la temporada, van ser les pròpies de novembre, quan baixen considerablement els preus. Per aquest motiu, el fet que enguany s’hagin pogut recuperar a nivells habituals constitueix una bona notícia per a la salut de les empreses, la contractació laboral i la dinamització econòmica del municipi. Cal tenir present, però, que aquesta recuperació no és un guany net, ja que, a més de repercutir en més llocs de treball, també ha hagut de suportar l’augment de preus derivat de l’encariment de determinades matèries i transports.

També la restauració ha treballat amb bons números durant aquest estiu, un cop superades definitivament les restriccions i limitacions d’espai. Ja el mes de juny va resultar positiu, quan hi va confluir l’inici de la temporada turística amb les darreres convencions del curs, en un moment de ràpida recuperació produït durant la primavera.

Un altre capítol ha estat el dels concessionaris de les platges. El retard en la resolució del concurs va tenir uns efectes negatius directes, per la pèrdua de mesos d’ocupació, i també indirectes, per la imatge que es va donar. Però també és cert que un cop han entrat en funcionament, els xiringuitos han treballat de valent i han mostrat també una millora global a subratllar.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure