LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus Cultura

Gerard Quintana, Clara Peya i Mabel Flores se sumen a un Fes+Chapeau amb interrogants de dates

El festival Fes+Chapeau portarà artistes de les escenes musical, teatral i del circ pels carrers de Ribes i de les Roquetes damunt d’unes carrosses actuant per a la gent que sigui als balcons. És una innovadora proposta, que adopta una fórmula híbrida: serà tant en confinament com al carrer. El festival, però, no té encara la data tancada, per discrepàncies amb l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes: tant es podria fer el cap de setmana vinent (del 8 al 10) com el següent (del 15 al 17). Inicialment, estava previst del 30 d’abril al 3 de maig i es va suspendre per l’arribada de la Covid-19.


El Fes+Chapeau serà un festival en directe, però sense que la gent hagi de sortir de casa, ja que seran els mateixos artistes els que arribaran a les cases de la gent del municipi. Ho faran damunt d’unes carrosses, des d’on realitzaran seves interpretacions musicals, escèniques i de circ. El cartell ja està tancat i té figures de renom, com Gerard Quintana, Clara Peya o Mabel Flores i el suport de Tortell Poltrona i Muerdo. A més, també compta amb el suport de l’Acadèmia Catalana de la Música, l’Associació de Professionals del Circ de Catalunya i l’Associació de Professionals de la dansa de Catalunya, així com Barraques de Sitges i altres entitats locals i d’arreu del país. El programa també inclou una notable presència d’artistes locals, com Laly BeGood o Rata EAP i Andreu Miret.

La iniciativa reivindica la cultura al carrer, la condició dels autors i la necessitat de per reactivar un sector castigat per la crisi de la Covid-19. L’organització està enllestint totes les mesures de seguretat perquè el festival es pugui celebrar amb plenes garanties.

La proposta és pionera a tot l’Estat (just després de la polèmica de la fallida proposta de concerts als balcons de l’Ajuntament de Barcelona) i suposa un dels primers actes culturals que hi haurà al carrer després del confinament estricte. Amb tot, entre l’organització i l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes hi ha hagut discrepàncies financeres i temporals. El consistori col·labora amb 10.000 euros, tot i que els promotors havien calculat que hi aportés el doble per cobrir les despeses logístiques i dels artistes.

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS HORA A HORA