Un festival d’estiu

- Publicitat -

Els dies i les nits d’estiu de Sitges i de Ribes s’omplen de música. Una completa i plural oferta de propostes que van de la clàssica al pop, passant pel jazz, el rock, l’òpera i la música melòdica. La confluència de diferents festivals i cicles ofereixen propostes de tota mena gairebé a diari. Qui no vol anar de concerts i recitals és realment perquè no vol, ja que l’agenda incorpora actuacions gratuïtes, de preu moderat i de caxè superior. Per a tothom.

El conjunt de propostes musicals tenen procedències, escenaris i organitzadors diversos. El flamant Festival Jardins de Terramar, en la seva tercera edició, ha esdevingut el de major relleu i protagonisme (i de notable projecció mediàtica). Amb un cartell per a gustos diversos i amb un perfil de públics també plurals, el Terramar es presenta com una necessària oferta de qualitat turística a Sitges. Al seu costat hi ha altres propostes, amb recorregut consolidat com el Cicle de Concerts de Mitjanit del Port de Sitges (Aiguadolç), que també ofereix interessants actuacions variades especialment adreçades a perfils d’edat mitjana i amb entrada gratuïta. 

La setmana vinent comença un altre dels clàssics de l’estiu, el Sitgestiu, que impulsen els Museus de Sitges i al qual fa dos anys es va sumar la Regidoria de Cultura i que presenta òpera, jazz, i clàssica, junt amb rutes pel patrimoni, propostes gastronòmiques o tallers infantils.

I tenim moltes més propostes, algunes també amb molts anys al seu darrere, com el Cicle de Concerts al Castell de Ribes; altres de més recents, com els concerts de Barraques (cada cop més i millor) o el Sons Solers. I algunes de noves, com el Festival de Guitarra a l’ermita de Sant Sebastià. Propostes diferents, de formats també diversos i adreçades tant al públic local i de proximitat com el turista.

Tot plegat, permet dibuixar un estiu musical ambiciós i de grans dimensions. Cada festival o cicle té el seu organitzador i, òbviament, no cal canviar-ho. Però probablement resultaria interessant que tots sumessin esforços amb una marca conjunta, que els agrupés i que permetés difondre, aquí i a fora, una oferta de notable interès per a diversos públics. 

Articles relacionats