LOADING

Type to search

Actualitat

Un grup d’empresaris del Cercle d’Economia qüestiona la marxa de les Jornades de Sitges

Pedro Sánchez, a la darrera reunió del Cercle feta a Sitges, ara fa un any (F: La Vanguardia)

Hi ha mala maror al Cercle d’Economia i un dels motius que l’han provocada és la decisió del nou president de l’entitat, Javier Faus, d’abandonar Sitges en la convocatòria de les prestigioses jornades econòmiques, que organitzaven cada final de maig a l’Hotel Meliá. Una crònica del reputat periodista Manel Pérez a La Vanguardia recull aquest ambient de discrepàncies discretes que manté el Cercle d’Economia i que situen a l’actual president com el principal responsable de la crisi.

Fa dues setmanes s’haurien d’haver celebrat al Meliá les jornades d’Economia que cada any, des del 1997, organitzava el Cercle d’Economia. No va poder ser, no només pel coronavirus, sinó perquè el president de l’entitat, quan va accedir al càrrec encara no fa un any, ja va anunciar que volia traslladar aquesta trobada a Barcelona. Faus considerava que el canvi aportaria més projecció, dimensió internacional i facilitats logístiques a les Jornades, tot i que no ho va concretar ni en dades ni en objectius específics. NI L’Hotel Meliá, ni el mateix Ajuntament, van poder fer res per retenir la trobada, ja que la decisió del president era irreversible i, de fet, formava part del seu programa electoral quan es va presentar a les eleccions de l’entitat. La crisi de la covid-19, però, ha impedí realitzar la cita a Barcelona, tal com estava previst.

La decisió del trasllat –i la manca de concreció d’objectius– no va agradar algunes figures rellevants del Cercle d’Economia, que la van considerar innecessària. A Sitges, el Cercle havia aconseguit tenir un aparador mediàtic de notable relleu, que suposava que en cada cita convoqués les més destacades figures del panorama polític i econòmic català i espanyol i que atragués la presència dels mitjans de comunicació d’arreu de l’Estat. Ara, segons relata Manel Pérez a La Vanguardia, els retrets han tornat a sentir-se en diferents àmbits del Cercle arran altres decisions de Faus com qüestionar la Fundació del Cercle, un òrgan en el qual hi ha representats els anteriors presidents de l’entitat.

Notícies relacionades:
Les Jornades del Cercle d’Economia abandonen Sitges (10 de gener de 2020)
Editorial: Se’n va un cita important (10 de gener de 2020)

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS, HORA A HORA (FASE 2)