Un mesurador permet saber en temps real la gent que hi ha a les platges

La platja Sant Sebastià, la setmana passada
- Publicitat -

L’objectiu és evitar aglomeracions a les platges, una imatge típica de cada estiu, especialment els caps de setmana. La implantació de les normes de distància social, també arran de mar, ha suposat l’aplicació de diverses mesures enfocades a evitar que les platges superin l’aforament predeterminat.

Aquesta setmana han començat a treballar els nous informadors situats en els accessos de les platges. Es tracta d’un equip de 30 persones, repartides en les diverses platges del municipi, que informen sobre el nivell d’aforament en cadascuna d’elles.

I també aquesta setmana ha començat a funcionar el mesurador, una iniciativa municipal que permet conèixer el percentatge de persones que hi ha en cada platja. El mesurador és visible en una pàgina web, per tal que els usuaris puguin saber amb antelació si hi ha alguns platja que ha arribat a la totalitat del seu aforament.

A la pàgina el mesurador es pot veure el nombre total de persones que hi caben en cada platja, segons els càlculs marcats amb les mesures de distància social, el percentatge en ús i l’hora de la darrera actualització. A més, aporta informació i complementària de cada platja.

La platja del terme municipal que té més capacitat és, amb diferència, la de les Botigues de Sitges (11.571 persones), seguida de La Barra (1.027), Garraf (986) i Terramar (920). Les capacitats es mesuren en funció de la disponibilitat de sorra de cada moment. Això fa que la de la Riera Xica, sigui la que tingui menys, només 79, si és no fins que en les properes setmanes es produeixi l’anunciat trasllat de sorra.

A més de les mesures de distància social, els xiringuitos han implantat altres actuacions de protecció i higiene, com és l’anul·lació de les barres o la separació entre taules.

El servei d’informació d’accés a les platges

Paral·lelament, el proper dimecres començarà el nou servei de neteja de plàstics de les platges, a través d’una embarcació que efectuarà un seguiment diari de tot el litoral i que recollirà les restes i residus. L’Ajuntament també instal·larà unes boies submarines, que absorbiran els microplàstics que hi hagi al mar.

Accedeix al mesurador de les platges

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)

Articles relacionats