LOADING

Type to search

Actualitat

Sis dotacions de Bombers remullen la zona cremada, després d’estabilitzar l’incendi

La columna de fum vista des de Mas Alba
El foc des de la carretera d’accés Can Pere, a primera hora de la tarda

Un incendi s’ha declarat a primera hora de la tarda prop de Can Pere la Plana, al massís del Garraf i dins el terme municipal de Sant Pere de Ribes. Es tracta del segon foc en pocs dies al parc, després del que dissabte va afectar la zona de Can Suriol, a Olivella.

Una gran columna de fum surt de la zona del foc i és visible des de Sitges i el conjunt de la comarca. En l’extinció estan treballant diverses cotxes dels Bombers, inclòs un helicòpter i hidroavions, que hi està abocant aigua. També s’hi han desplaçat unitats dels Mossos d’Esquadra, de la Policia Local de Sant Pere de Ribes, de la Guàrdia Civil, així com agents rurals i de l’ADF. Diversos vehicles de la Policia Local de Sitges han accedir al parc des de mas Alba per estar atents a les vies d’accés.

El foc ha cremat, de moment, unes quatre hectàrees de massa forestal. L’incendi està situat prop de la zona coneguda com Font Codina. Segons ha informat l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, el foc no afecta els habitatges.

AMPLIACI´Ó (20h). El foc continua encara viu. Les flames han pujat muntanya amunt, fet que dificulta els treballs d’extinció. Fins 40 dotacions terrestres dels Bombers hi treballen en la seva contenció, entre les quals vuit unitats aèries, etre avions i helicòpters. Tot i això, la zona que afecta actualment és poc densa forestalment.

AMPLIACIÓ (7h). El foc està estabilitzat i sota control. Ahir a la nit els Bombers van aconseguir contenir l’incendi i deixar-lo estabilitzat. Durant tota la nit hi han estat treballant 125 bombers de 14 dotacions diferents. També s’han tornat a obrir els accessos a Can Pere que s’havien tallat. La lleu pluja que ha caigut aquesta nit també ha contribuït a reduir el seu abast.

L’incendi ha afectat, finalment, una extensió de 23 hectàrees, que formen part del massís del Garraf. És la segona vegada que aquesta àrea propera a Can Pere la Plana pateix un foc en pocs mesos.

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes prohibirà la pirotècnia i les fogueres a les urbanitzacions durant aquests dies de Sant Joan, segons va anunciar ahir l’alcaldessa, Abigail Garrido, des del lloc de comandament dels Bombers.

AMPLIACIÓ (12h). Finalitzada l’Alerta del Pla Infocat un cop han estat estabilitzats els incendis de Sant Pere de Ribes i Baldomar. L’incendi segueix estabilitzat i sense represes: sis dotacions de Bombers estan remullant la zona durant el matí.

Notícies relacionades:
Incendi al Parc del Garraf (18 de juny de 2022)

Imatge aèria dels Bombers, aquesta tarda

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure