Un port únic, atractiu i obert a tot el món

El Port de Sitges – Aiguadolç és sinònim de qualitat i una de les característiques principals és la seva elegància. Des de la seva construcció, a principis dels anys 70 (ara fa 50 anys), és tot un referent en el sistema portuari català, que amb el pas dels anys ha anat acumulant reconeixement, premis, i un lloable prestigi entre navegants i turistes de múltiples procedències.

Per a això ha estat necessari tenir unes instal·lacions cuidades i de nivell, a més d’una gestió professional fonamentada en un model d’explotació que té en compte diversos aspectes: el turisme, la cultura, l’esport, la gastronomia, l’ocupació, l’obra social, la sostenibilitat, la cura mediambiental i la màxima integració entre el Port i el municipi, a més de controlar la viabilitat de totes aquestes accions i, per tant, l’equilibri econòmic financer de la instal·lació.

Segons un estudi recent de Turisme de Sitges, el Port és un dels llocs que més bé valoren turistes de tot el món que venen a perdre’s en aquest preciós racó del litoral. Al Port  s’hi poden  gaudir d’infinitat d’activitats relacionades amb l’oci i l’esport associat al mar, a més de llogar tota mena d’embarcacions.: sense titulació, amb titulín, amb llicència, excursions amb vaixell, excursions privades o activitats nàutiques. També hi podeu trobar la primera escola adaptada creada al nostre país, fundada el 1988.

Tot i que les potes principals dels ports esportius són les activitats nàutiques, Aiguadolç també compta amb una oferta gastronòmica de primera qualitat: catorze restaurants,  bars i cafeteries, dos hotels al costat del mar i el poblat mariner, una de les grans particularitats del Port, que forma part del Catàleg Patrimonial de Sitges i l’Ajuntament està tramitant l’obtenció del Bé Cultural d’Interès Local.

La conscienciació amb el medi ambient ha anat creixent els darrers anys i el Port ha estat un dels pioners en el tracte de residus i la preservació del medi ambient i de la natura que envolta tot l’entorn de Sitges.

El Port ha renovat recentment la concessió per dinou anys i ara tindrà l’oportunitat de dur a terme un nou impuls a la seva infraestructura i unes necessàries millores en les instal·lacions. En aquest sentit, apunta el pla de l’empresa concessionària, que ja està treballant en un projecte que pot resultar realment atractiu, com és la continuïtat del passeig de Balmins a partir del Moll de Ponent. El pla de millores del Port preveu un conjunt d’inversions de 20 milions d’euros a aplicar en cinc anys, que també contemplen la implantació de maquinària per a millorar la gestió diària en la recollida de residus, la neteja i el manteniment. Altrament, amb la Copa de l’Amèrica que viurà Barcelona en l’horitzó immediat, d’aquí a dos anys, el Port es troba davant un mar de noves oportunitats

Articles relacionats