Un positiu diari a Sitges; les xifres milloren a Ribes

- Publicitat -

El degoteig de positius nous és continu a Sitges, però no alarmant. En canvi, a Sant Pere de Ribes s’ha frenat en els últims dies, després d’haver registrat unes setmanes anteriors amb notable moviment.

La mitjana de nous casos a Sitges és de poc més d’un diari aquest mes de juliol. Des del dia 1 i fins avui, s’han confirmat 30 casos, els vuit darrers en l’última setmana. El marcador es continua movent pausadament, però sense aturar-se. Avui mateix s’han confirmat tres casos més, que se sumen al d’ahir.

Amb aquestes dades, a Sitges hi ha hagut un augment del 16,76 per cent de casos des que va començar el mes de juliol. La xifra és notable, però cal emmarcar-la en un context més ampli, que és el que estableix l’augment de proves PCR que s’està duent a terme al CAP. Per exemple, el nombre de casos sospitosos (els que en algun moment han presentat símptomes i un professional sanitari els ha classificat com a possible cas, però no tenen una prova diagnòstica amb resultat positiu) ha augmentat en el mateix període el 36,46 per cent.

A Sant Pere de Ribes, en canvi, les dades estan millorant darrerament. En els últims cinc dies només hi ha hagut dos casos nous confirmats. En que el portem de mes són 34, però amb un percentatge de creixement acumulat molt similar al de Sitges (16,42 per cent).

A l’hospital de Sant Camil, per la seva part, es mantenen els quatre mateixos ingressats per Covid-19 que hi havia a finals de la setmana anterior. Ara fa vuit dies, el centre va arribar a tenir nou pacients amb símptomes de coronavirus. Tots, però, són de caràcter lleu en un quadre notablement diferent al que es va viure el mes de març i començament d’abril.

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)

Articles relacionats