Un positiu nou per dia a Sitges

El Passeig Marítim, dimecres passat
- Publicitat -

Les dades de positius nous estan mostrant alguns moviments que podrien ser preocupants en cas de persistir, si bé encara resulta aviat per efectuar cap valoració. En els darrers quatre dies hi ha hagut un augment d’un contagi nou cada dia, una tendència que trenca amb l’estabilitat exhibida en les setmanes anteriors.

Durant tot el mes de juny es van produir cinc casos nous a Sitges. En els deu primers de juliol, ja en sumem vuit. D’aquests quatre han estat en els últims quatre dies, un cada dia. L’augment d’un únic positiu diari no permet efectuar cap valoració sobre un possible lleu repunt, tot i que sí que exposa un trencament amb la tendència estabilitzadora de les setmanes anteriors. Per exemple, entre el 15 i el 30 de juny, no es va produir cap registre nou.

Els nous contagis –tot i que petits en nombre– posen de manifest la relaxació detectada en les últimes setmanes per part del conjunt de la població, i també són paral·lels a l’obertura d’un turisme que, llevat dels caps de setmana, no acaba d’arribar.

Per contra, a Sant Pere de Ribes les dades es mantenen estables. En els deu primers dies de juliol, només hi ha hagut un cas nou. Amb les darreres xifres, Sitges té 187 casos acumulats des de l’inici de la pandèmia i Sant Pere de Ribes, 213.

A L’Eco d’aquesta setmana dediquem una àmplia atenció a l’evolució de les dades i les posem en context amb la situació actual. Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també ¡el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Notíucia relacionada:
Sense rastre de cap rebrot (8 de juliol de 2020)

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)

Articles relacionats