LOADING

Type to search

Festa Major Festes

Un Pregó ple d’essència obre la Festa Major

Toni Vigó no ha necessitat cap paper escrit per a rememorar, amb tocs d’humor i molt sentiment, els records del Sitges de la seva infantesa

Amb una maleta plena d’objectes i sense cap paper que li fes de guió. Així s’ha presentat el pregoner de la Festa Major 2019, Toni Vigó i Julià, a l’escenari d’una plaça de l’Ajuntament que ha tornat a estar plena de gom a gom per a presenciar l’inici oficial de la celebració.

Enmig d’uns senyals identificatius que simulaven el carrer de casa seva i amb els seus Gegants de la Vila presidint el vestíbul de l’Ajuntament, Vigó ha ofert un Pregó molt personal, en què ha combinat tocs d’humor amb moments carregats d’emotivitat. Ell mateix ja havia avançat que el seu no seria “el clàssic discurs escrit”. I així ha estat, ja que en tot moment ha tirat de memòria per a evocar els records del Sitges i la Festa Major de la seva infantesa.

El parlament ja l’ha iniciat amb unes paraules plenes de sentiment: “Us estimo, us respecto i us conec”. Damunt l’escenari, i al costat d’una intèrpret de llengua de signes amb qui també ha mantingut una connexió especial, Vigó s’ha ajudat d’una pissarra plena de fotografies per al record i d’un quadre de Sant Bartomeu i Santa Tecla que l’artista sitgetà Genís Hernández li va regalar després d’una nit de llarga festa.

Toni Vigó va formar part, amb només vint anys, de la primera colla dels Gegants Moros, que enguany celebren el seu 40è aniversari. Dos anys després, va passar a ser membre de la colla dels Gegants de la Vila. Els gegants són un dels elements indestriables que vinculen el pregoner amb la festa. I ell ho ha aprofitat per a recordar la figura d’un dels seus grans predecessors: Antoni Parra.

El pregó també ha tingut paraules de recordar per a tota la gent que no podrà viure la Festa Major a peu de carrer a causa de la salut i una dedicatòria molt especial. La que ha fet als seus cosins Josep Picas i Lluís Mirabent.