Un programa de 3D permet descobrir obres dels museus des d’un altre punt de vista

El programa Giravolt, que escaneja en 3D obres del patrimoni català, ha arribat als Museus de Sitges. Sis obres del Cau Ferrat i una del Palau de Maricel han estat incorporades a la proposta, impulsada pel Departament de Cultura de la Generalitat i que permet descobrir el patrimoni des de diferents perspectives.

El programa ofereix la possibilitat de veure les obres des de tots els plànols i punts de vista possibles a través de la pantalla de l’ordinador, la tableta o el telèfon. Les set obres dels Museus de Sitges són: Porta del Palau de Maricel; Maternitat (1897-1900), de Manolo Hugué (Museu del Cau Ferrat); Vas (Museu del Cau Ferrat); Bust reliquiari (Museu del Cau Ferrat); Arqueta (Museu del Cau Ferrat); Coronament de grua en forma de drac (Museu del Cau Ferrat) i Aiguamans (Museu del Cau Ferrat).

Giravolt s’ha estrenat amb cent obres de tot el patrimoni català i anirà creixement mensualment amb noves peces que hagin estat escanejades. Preferentment, es tracta de peces d’escultura, ferro forjat o mobiliari.

Entre aquí al programa

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats