Una setmana sense cap positiu per Covid a Sitges

- Publicitat -
El carrer Parellades, dissabte passat

En els darrers set dies no s’ha registrat cap positiu nou per coronavirus a Sitges, segons les dades del Departament de Salut. És la primera vegada que es produeix aquesta situació des de la irrupció de la pandèmia, fa prop de 20 mesos. També el conjunt dels indicadors epidemiològics són especialment baixos, tant a Sitges com a Sant Pere de Ribes.

El marcador de positius no s’ha mogut en set dies a Sitges i marca el mateix nombre acumulat de casos que hi havia dijous passat: 2.979. Des que la Covid va impactar terriblement en la societat el març del 2020, mai s’havia produït un escenari així a Sitges. El més baix havia estat a començament de juliol de l’any passat, amb sis positius en una setmana.

A Sant Pere de Ribes també es va viure aquest mateixa situació de cap positiu entre dilluns 4 i diumenge 10. Aquesta setmana, però, s’han detectat 9 casos que han impedit mantenir el marcador a zero durant més dies. Sigui com sigui, el total de dades dels darrers set dies també es manté baix al municipi.

Aquest escenari suposa també que els indicadors epidemiològics són els més baixos des de la irrupció de la pandèmia a tots dos municipis. El risc de rebrot a Sitges és de només 3 punts i a Sant Pere de Ribes, 0, per la situació de la setmana anterior. També la incidència acumulada a 14 dies es troba en nivells mínims: al voltant dels 10 punts en tots dos municipis.

El percentatge de proves PCR i test d’antígens que donen positiu també resulta irrellevant a Sitges: només el 0,41 per cent. A Sant Pere de Ribes, la situació de la setmana passada sense cap positiu va situar aquest marcador a 0. També la velocitat d’expansió està és anecdòtica a Sitges: 0,28.

Notícies relacionades:
El percentatge de vacunats a Sitges és un 6% inferior a la mitjana catalana (12 d’octubre de 2021)
El risc de rebrot es redueix a nivell “molt baix” (7 d’octubre de 2021)
Sant Camil entra en situació tècnica de Covid 0 (7 d’octubre de 2021)
El virus registra l’expansió més baixa en 15 mesos (30 de setembre de 2021)
Comença a subministrar-se la tercera dosi de la vacuna entre la gent gran (28 de setembre de 2021)
El nombre de nous positius es manté en la banda baixa (23 de setembre de 2021)
Els índexs epidemiològics són els més baixos de l’any (16 de setembre de 2021)
Els ingressats per Covid a Sant Camil baixen a nivells mínims (4 de setembre de 2021)
Sitges registra l’augment més baix de nous positius de tot l’any (2 de setembre de 2021)
Els vacunats a Sitges i a Ribes encara no arriben al 65% (31 d’agost de 2021)
Els nous contagiats tenen al voltant de 40 anys (27 d’agost de 2021

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats