Un Verkami per culminar l’aniversari dels Gegants

Els gegants a la Trinitat, el 1980, quan van inaugurar la pista asfaltada des de la Carretera de les Costes.
- Publicitat -

Un dels actes més destacats de la celebració del 125è aniversari dels Gegants Vells de la Vila es produirà el pròxim 4 de juny, amb la seva participació en els actes de l’aplec de la Trinitat. Com un fet excepcional, els gegants aniran a l’ermita a peu en un trajecte que sortirà des de l’Espai Festes i transitant per la carretera de les Costes. L’hora de sortida serà abans de les 6 del matí, amb la voluntat que a quarts de 8 estiguin al peu del camí que enfila a l’ermita. El tram final començarà a les 8, un cop els assistents a la primera missa de l’aplec hagin pogut accedir al recinte.

El finançament d’aquest complex dispositiu logístic, inclou els tiquets d’autopista que es regalin als usuaris que no puguin circular per les Costes quan es talli la circulació, com també la contractació d’una empresa que organitzarà el tall de trànsit de la carretera. A més, la colla també prepara una sorpresa al voltant de la catifa de Corpus que aquest any faran al Cap de la Vila, amb motiu de la commemoració.

Tot plegat, té un cost d’uns 6.000 euros, dels quals ja tenen uns 4.000. Davant la impossibilitat de tenir més vies de finançament públiques –que ja han suposat la cancel·lació d’una exposició commemorativa– els geganters estan promovent una campanya de micromecenatge, amb l’objectiu de recollir, com a mínim, 2.000 euros més.
Després d’anunciar la precampanya la setmana passada, aquest divendres al migdia s’engega el Verkami, on es pot col·laborar a partir d’uns donatius econòmics que serviran per obtenir diverses recompenses a partir d’experiències i productes relacionats amb els Gegants de la Vila, entre altres.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats