LOADING

Type to search

Actualitat

La Gay Pride celebra el desè aniversari amb el lema “la lluita continua”

Promotors i participants de la Gay Pride, dimecres passat.

Sota el lema la #thefightcontinues, Sitges acollirà de l’1 al 10 de juny una nova edició de la Gay Pride Sitges, la única “Pride a la platja” d’Europa. L’esdeveniment celebra aquest 2019 una dècada de reivindicació i lluita en favor de les llibertats i drets del col·lectiu LGTBI, a través d’AFGAL, l’associació local que l’organitza. 

Durant cinc nits, en el Gay Village del passeig de la Ribera es celebraran més de vint activitats, a més de les propostes culturals, les exposicions i conferències que tindran lloc de forma paral·lela en altres espais. A nivell musical, d’entre les actuacions previstes a l’escenari, homenatges en forma de tribut a Cher, Dolly Parton, Tina Turner, Daft Punk i ABBA, tot i que aquesta edició un dels concerts centrals serà el de La Terremoto de Alcorcón, el dissabte 8 de juny. En la Gay Pride d’enguany hi haurà també activitats diürnes, que inclouen una Gay Beach Party a l’Hola Beach Club, la fiesta Poseidon, que té lloc a unes milles de la costa en el Sunsations Catamaran i dos festes a la piscina, pool parties, a l’hotel amfitrió Ibersol Antemare.

Com en totes les edicions una de les activitats estrella serà la Gay Parade, el diumenge 9 de juny, a partir de les 17 hores. Segons l’organització es preveu la participació de més de 2.000 persones i 20 carrosses, a més de zones habilitades per al públic infantil amb maquilladors, pallassos i marionetes per captivar també al públic familiar i fer-lo partícip de la celebració. 

Tal com han explicat des de l’organització, la Gay Pride Sitges espera l’arribada de més de 40.000 visitants, en una de les festes més participatives del col·lectiu LGTBI a Sitges. El lema #thefightcontinues abandera la iniciativa, que aquest any servirà per recaptar fons que es destinaran a la Creu Roja, Gay Sitges Link i ILGA World, que promou els drets LGTBI a l’Àfrica i Amèrica Llatina. El públic podrà fer donacions a les botigues i bars participants, i també en el Gay Vilage, durant la festa benèfica anual que es presenta com la Nit blanca.

També pots veure