Una enquesta indica que L’Eco és el mitjà local més seguit

L’Eco de Sitges és el mitjà de comunicació més seguit per a estar al dia de l’actualitat local, segons es desprén d’un ampli estudi encarregat per l’Ajuntament de Sitges i elaborat per l’institut d’opinió Investratègia. L’estudi també assenyala que entre els 30.000 residents a Sitges, L’Eco està entre els tres mitjans generals de referència, juntament amb TV3 i La Vanguardia.

Les dades corresponen a l’estudi de mitjans de comunicació encarregat per l’Ajuntament i que es va elaborar l’any passat. El consistori l’ha fet públic ara (és accessible al seu web), un cop el va presentar fa dues setmanes al nou Consell Municipal de Comunicació. L’estudi es va elaborar a partir de 1.000 trucades a residents a Sitges majors de 16 anys, una xifra que permet obtenir un nivell de confiança en els resultats força elevat i que l’institut d’opinió ha situat en un 95,5%.

Els resultats indiquen que L’Eco és, amb diferència, el mitjà local i comarcal més seguit a Sitges. Gairebé una tercera part dels consultats (un 30,5%) afirmen llegir-lo setmanalment, el doble que els digitals que el segueixen: Visit Sitges (un 15,5% l’han llegit en l’última setmana) i Sitges Actiu (un 12,4%).

Aquesta xifra s’amplia al 41,1% entre els qui apunten haver llegit L’Eco en l’últim mes. Un 33,4% més el llegeix ocasionalment i només un 25,5% manifesta no llegir-lo mai. Aquesta també és la xifra més favorable d’entre tots els mitjans locals i comarcals, ja que els percentatges de consultats que apunten no seguir mai la resta de mitjans del territori arriba o, en la majoria de casos, supera el 50%.

Font: Estudi de mitjans de comunicació (Ajuntament de Sitges)


L’Eco és dels tres mitjans de comunicació de tot el país –inclosos els d’àmbit nacional i estatal– més seguits, juntament amb TV3 i La Vanguardia. El 41,1% de sitgetans que apunten llegir-lo regularment està en línia amb els lectors, tant paper com web, de La Vanguardia, que són el 43,2% dels consultats. Només TV3 té una xifres superiors, ja que el 66,2% dels enquestats indiquen que l’han vista en el darrer mes.

L’estudi també aporta una altra dada interessant, que situen també L’Eco de Sitges i La Vanguardia, com els mitjans a qui els lectors dediquen més temps: un 40,1% i un 39,5%, respectivament. Només el 14% dels consultats apunten que hi estan menys de 10 minuts, un percentatge que és notablement superior en la resta de mitjans locals i comarcals escrits.

L’estudi especifica també els barris i sector sdels consultats. La Plana i Santa Bàrbara és l’àrea amb major percentatge de lectors de L’Eco (un 43,2% dels enquestats apunten que el llegeixen cada setmana i un 28,8%, un cop al mes), seguit del centre de la vila (un 41,3% són lectors setmanals, als quals cal sumar un 8%, que el llegeixen mensualment) i l’àrea compresa pel Poble Sec, Pins Vens, Cases Noves i els Molins (un 32,5% són lectors setmanals i un 12,1% mensuals).

Per contra, l’àmbit amb menys lectors són Garraf i les Botigues, on només el 2,2% dels consultats són lectors regulars del setmanari. De fet, que l’estudi abraci tot el municipi (L’Eco no es ven ni a Garraf ni a les Botigues) suposa que la mitjana general de lectors baixi.

Els resultats d’aquest estudi complementem un altre realitzat, també el 2021, per l’Associació Catalana de Premsa Comarcal, que aportava una xifra d’audiència similar i en la qual els lectors valoraven en un 8,1 sobre 10 la credibilitat de L’Eco.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats