Una exposició rememora i homenatja la immigració arribada a Sitges entre els anys 40 i 70

La mostra és itinerant i ara es pot veure a la plaça Antoni Batlle
- Publicitat -

Seixanta anys després de la publicació d’Els altres catalans, obra de referència de Paco Candel sbre la immigració que va arribar a Catalunya, Sitges ha estrena una exposició amb regust d’una mena d’Els altres sitgetans. Es tracta d’una mostra anomenada D’immigrants i sitgetans. L’evolució d’un nou Sitges a través de la immigració dels anys 40-70, elaborada pel Grup d’Estudis Sitgetans per encàrrec de la Regidoria de Cultura i que es pot visitar de manera itinerant per diferents emplaçaments públics de Sitges.

L’exposició es va inaugurar ahir a la plaça Antoni Batlle, al Poble Sec, presenta un resum d’aquest fenomen migratori i recull, entre d’altres elements, les estadístiques del padró municipal de 1945, 1955 i 1965, on s’aprecia clarament la incidència dels nouvinguts en la demografia sitgetana i, fins i tot, la seva procedència. També mostra referències geogràfiques en clau local, com Vallcarca.

A L’Eco d’aquesta setmana parlem abastament d’aquesta exposició. Podeu trobar L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Compra’l a iQuiosc.cat

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats