LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

Una fauna inaudita sobre pas en l’asfalt i a baix a mar

Un exemplar de corb marí, fa unes setmanes a la platja de Sitges (Foto: Jesús Coines)

L’escassa presència humana els passats dos mesos de confinament ha permès que diverses espècies animals, que habiten al Parc del Garraf, hagin perdut la por de trepitjar l’asfalt i apropar-se a zones urbanitzades. La vila –i fins i tot a baix a mar– s’ha convertit en escenari d’una fauna impròpia del centre, que ha viscut inèdites escenes protagonitzades per porcs senglars i aus, com mai s’havien vist en els darrers 50 anys.

Les fotografies de porcs senglars al passeig Marítim o d’una guineu pels carrers del Vinyet han posat de manifest que els animals tornen a recuperar allò que segles enrere havia estat el seu hàbitat, en el moment en què desapareix la presència humana.

Però a més de porcs senglars i guineus, a Sitges s’han vist en els darrers mesos altres espècies poc habituals, com el corriol petit, el corb marí, el gavià argentat o el martinet blanc, entre d’altres.

A L’Eco d’aquesta setmana publiquem un reportatge sobre la fauna inaudita de la vila que s’obre pas entre l’asfalt i el mar. Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals que continuen oberts, que són la majoria on distribuïm el setmanari: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també us el podem portar a casa, si ens truqueu al 666 82 79 38. O bé, el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Notícia relacionada:
Els senglars continuen baixant al passeig (15 d’abril de 2020) + víde

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS HORA A HORA