LOADING

Type to search

Actualitat

Una festa saludarà l’inici de la temporada

Representants de les entitats promotores i l’alcaldessa, ahir durant la presentació de la iniciativa

Es diu Siyes –joc de paraules de l’afirmatiu Sí en català i castellà i en anglès– i és el resultat de la suma d’esforços de diferents entitats socioeconòmiques i cíviques de la vila per organitzar una festa de salutació de l’estiu. Es durà a terme el cap de setmana vinent i inclou una dotzena d’activitats d’oci, culturals i esportives.

L’objectiu de la iniciativa és doble: per una banda, visibilitzar l’inici de la temporada d’estiu –que va de maig a octubre– i, per una altra, aconseguir projecció i notorietat en els mitjans i les xarxes socials per reforçar la marca Sitges. Després d’un llarg any que ha resultat catastròfic per a l’economia local, els agents econòmics han marcat com a prioritat situar Sitges en la pole position del progressiu retorn a l’activitat turística. En un estiu que estarà marcat pels visitants de proximitat, per a aquests sectors resulta primordial que la vila aconsegueixi quota de pantalla, per tal que el conjunt de Catalunya i d’Espanya associï fàcilment Sitges als elements propis de l’estiu: platges, sotides, oci, cultura…

A la iniciativa s’han sumat també el Retiro i el Prado, que, de fet, han estat dos dels agents més actius en l’elaboració de la proposta. Talino Plana, en representació de l’entitat de la lira, i Carme Artigas, de la del gall, van ser els encarregats de presentar la iniciativa ahir, en un acte al Calipolis, que va aplegar una vuitantena d’asistents de diferents entitats, organismes i partits. També hi va intervenir l’alcaldessa, Aurora Carbonell, i es va descobrir el cartell de la festa, obra de l’artista Roby Franco. Entre les entitats que participen en la iniciativa hi ha també el Gremi d’Hostaleria, Sitges Comerç, l’Associació de Platges, l’Hospital, l’Associació de Gais i Lesbianes o els gremis de constructors i de taxistes.

La iniciativa ja figurava en els plans dels seus impulsors l’any passat, però la irrupció de la Covid ho va aturar. Ara, arriba amb voluntat de quedar-s’hi i anar a més.

A L’Eco d’aquesta setmana, detallem el programa de Siyes i trobareu informació també de la resta de festivals presentats aquests dies i que se celebraran properament.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure