Una gentada surt al carrer per veure els Reis d’Orient

El president de la Comissió lliura les claus al rei Melcior

Els carrers de Sitges s’han omplert a vessar per veure la cavalcada dels Reis d’Orient. Després de dos anys sense la tradicional desfilada, a causa de la pandèmia, la canalla de la vila, acompanyada dels sues pares i mares ha sortit al carrer per a saludar Melcior, Gaspar, Baltasar i la seva comitiva.

Els tres reis i els seus patges i ajudants han arribat a Sitges a les 17h. Han baixat les escales de la Punta per arribar a la Fragata, on els esperaven les seves carrosses i milers de nens i nenes acompanyats dels seus familiars. La comitiva ha enfilat per la Ribera fins arribar a la Bassa Rodona. Han continuat per Espalter, Passeig de Vilafranca, Artur Carbonell, Francesc Gumà, Sant Gaudenci, Sant Josep, Parellades, Cap de la Vila, Major i fins arribar a l’Ajuntament.

A la Casa de la Vila, els tres reis han estat rebuts per l’alcaldessa, Aurora Carbonell, i diferents membres de la corporació. El president de la Comissió de Reis, Josep Van Gorkom, els ha fet entrega de les claus de la vila per poder entrar a totes les cases aquesta nit a portar els regals. També fins l’Ajuntament, nens i nenes han pogut fer-se fotos amb Ses Majestats i, en alguns casos, fer-los-hi entrega de les seves cartes.

La cavalcada ha estat sòbria, però elegant. Els tres reis portaven els seus patges i sèquits i no han faltat les carrosses de paquets de regals, la de carbó la batucada.

A la nit, els Reis s’han passejat pel poble. Els timbals que els acompanyaven s’han sentit a diferents carrers de la vila…

Al migdia, el Port de Sitges també ha estat escenari de l’arribada dels Reis d’Orient. Ho han fet en vaixells i han estat rebuts per canalla, navegants i visitants de les instal·lacions. També han recollit les darrers cartes pendents.

Notícies relacionades:
El Magatzem dels Somnis prepara el camí dels Reis (5 de gener de 2023)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats