Una policia integral per terra, mar i aire

- Publicitat -

El Govern presenta la Unitat de Policia Marítima, la Unitat de Drons i la Unitat de Seguretat Aèria del cos de Mossos d’Esquadra

Els Mossos d’Esquadra ja són una policia integral al 100% amb la incorporació de tres noves unitats en els seus dispositius: es tracta de la Unitat de Policia Marítima, la Unitat de Drons (UDRON) i la Unitat Tècnica de Seguretat Aèria (UTSA) en els seus serveis a la ciutadania.

El Departament d’Interior ha presentat les noves embarcacions que formaran part de la Unitat de Policia Marítima i que durant aquests mesos d’estiu patrullen per donar seguretat al litoral català.

Les funcions d’aquesta Unitat de Policia Marítima són les de seguretat ciutadana al mar, vigilància de la navegació, vigilància d’esdeveniments en el mar, ordre públic i vigilància d’infraestructures portuàries i instal·lacions nàutiques. A més a més, també actua com a policia judicial i policia administrativa, defensa del patrimoni històric i arqueològic, vigilància de les zones marítimes protegides, control i inspecció de pesca, inspecció i vigilància de les activitats marítimes, medi ambient i funcions de salvament marítim amb coordinació amb el servei de salvament i seguretat marítima quan se’ls requereixi.

A les darreres embarcacions que s’han incorporat a aquesta unitat dels Mossos d’Esquadra se’ls han posat el nom de Josefina Castellví, Narcís Monturiol i Cap de Creus i les seves bases es troben als ports de l’Ametlla de Mar, Vilanova i la Geltrú i Palamós, respectivament. A més d’aquestes tres embarcacions, la Policia Marítima disposa de la Neptú i la Thalassa, que té la seva base al port de Sant Adrià del Besós.

La consolidació del cos de Mossos d’Esquadra també passa per l’aire amb l’adquisició de nous helicòpters i la creació de la Unitat de Drons (UDRON) i de la Unitat Tècnica de Seguretat Aèria (UTSA). Els nous helicòpters que ha adquirit la policia catalana són l’H135 i l’H135 Helionix, dotats dels últims avenços tecnològics per emergències mèdiques, dispositius policials, entrenament militar o manteniment de parcs eòlics industrials. Són helicòpters multifuncionals que també poden desenvolupar funcions d’helitransport gràcies a la seva capacitat de transportar fins a 7 persones al mateix temps.

Una policia de Catalunya més gran

Aquestes noves incorporacions, en l’àmbit aeri i en l’àmbit marítim, incrementen la capacitat del cos de Mossos d’Esquadra de donar resposta a les funcions de policia integral a tot el territori català i des de tots els medis, el marítim i l’aeri.

“Volem una policia que estigui al costat de la gent perquè la seguretat és reacció, però també prevenció i acompanyament”, ha dit el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, al mateix temps que ha assegurat que des del Govern de la Generalitat “seguirem fent una policia de Catalunya més gran, per ser més presents” i ha recordat l’horitzó de 22.006 agents a assolir l’any 2030.

Articles relacionats