LOADING

Type to search

Actualitat

Unes pantalles reduiran el soroll dels trens

Un tren de Rodalies entrant a l’estació

L’empresa d’estructures ferroviàries Adif ha iniciat d’implantació de les pantalles acústiques arran de la via del tren que minimitzen el soroll que provoquen els combois en passar per la instal·lació ferroviària construïda vora dels municipis. Aquest nou projecte ha creat certa incomoditat a diverses poblacions afectades, entre elles Sitges,  ja que aquestes pantalles suposaran un greu impacte visual, no només en la zona de l’estació sinó al llarg de tot el trajecte ferroviari el qual estigui ubicat al centre de la vila.

Les pantalles tenen una mesura de 3 metres d’alt i en alguns trams poden arribar a mesurar 7 metres, a més a més dificulta molt la seva acceptació a causa que són pantalles opaques. Aquests és un dels problemes més importants, ja que a banda de la contaminació visual que aquestes provocarien, en certs trams s’ocuparia la via pública afectant espais com voreres i carrers, complicant la mobilitat als veïns, la pèrdua de llocs d’estacionament i inclús augmentant la sensació d’inseguretat en alguns espais urbans on la visibilitat d’espai podria arribar a ser nul·la.

Adif per part seva ja ha engegat el procés expropiatori de terrenys els quals permeten la col·locació d’aquestes barreres, mentre l’ajuntament de Sitges demana una pròrroga en l’execució del projecte i demana més informació, per tal de poder presentar unes al·legacions a l’alçada de la problemàtica. Altres municipis com Vilanova I la Geltrú, ja han començat a presentar al·legacions juntament altres poblacions afectades.

El regidor d’Urbanisme, Eduard Terrado, s’ha mostrat en contra i ha al·legat que “farem tot el possible per defensar les alternatives a les pantalles acústiques i exigir que es miri de solucionar la contaminació acústica en el focus emissor del soroll, o sigui, en màquines tractores, en els combois i en els raïls per on circulen”. També ha afegit que “hem de lamentar la poca informació que s’ha rebut sobre el projecte”.

SEGÜENT ARTICLE

També pots veure