LOADING

Type to search

Esports

Urruti perviu a Sitges vint anys després

La Fundació Veterans homenatja l’històric porter basc a Aiguadolç amb una jornada carregada d’emotivitat

El record d’Urruti continua ben present a Sitges. La Fundació Veterans de Sitges ha commemorat, aquest dissabte, el 20è aniversari de la seva tràgica mort amb una jornada emotiva que, com no podia ser d’altra manera, ha tingut el futbol com a eix central. El camp d’Aiguadolç ha acollit un animat triangular amb la participació de representants del Barça, l’Espanyol, la Real Sociedad i els veterans del Sitges, la darrera elàstica que el portar basc va defensar sota pals.

A la cita hi han assistit els seus dos fills, Ibon i Erik, a més d’altres habituals d’aquestes trobades, com ara Fernando Molinos, Josep Mauri o Jaume Llopis. Tampoc no se l’han volguda perdre els exblaugrana José Mari Bakero i Eusebio Sacristán. Aquest darrer, en la primera aparició pública que feia després de l’accident que va patir ara fa uns mesos i que el va tenir ingressat a l’UCI.

La jornada ha estat dirigida per l’incombustible Toni Llorià. A part del partit, també hi ha hagut un moment més íntim per al record de Javier Urrutikoetxea al Passatge Johan Cruyff de les Estrelles del Futbol, amb els parlaments, els lliuraments d’obsequis i, fins i tot, un aurreusku d’honor (la popular dansa basca) amb els corresponents dantzari (ballador) i txistulari (músic). La jornada ha finalitzat amb la presentació del nou equip infantil de la Fundació Veterans de Sitges, inclòs dins la base de la Unió Esportiva Sitges, i amb un dinar de germanor a l’últim restaurant on Urruti va compartir àpat abans d’aquell fatídic 24 de maig del 2001.

En aquella ocasió, l’històric porter basc no va arribar a tornar a casa. Dues dècades després, el seu llegat esportiu i personal continua inesborrable entre el món del futbol i els seus bons amics sitgetans.

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure