LOADING

Type to search

Ribes

Valle (JXSPR): “Vull harmonia amb el PDeCAT”


Josep Maria Valle ha volgut fer-se la foto en un entorn natural perquè li agrada molt fer senderisme amb la família i perquè denuncia que el govern actual no fa prou per a acabar amb la brutícia d’algunes zones boscoses del municipi.

Entrevista amb JOSEP MARIA VALLE i ROMERO
Candidat de Junts per Sant Pere de Ribes (JxSPR)

Per què ha acceptat ser cap de llista de JxSPR?

Perquè veig que el meu municipi –i la gent que jo estimo– ho està passant molt malament. Tenim la pitjor taxa d’atur de la comarca i això no pot continuar així. Cal molta més formació professional per als joves perquè tinguin més oportunitats laborals en un futur.

Com s’entén que un partit que reclama la unitat a nivell nacional no doni suport a la seva militància que sí ha aconseguit la unitat a nivell municipal?

No et puc donar una opinió personal sobre aquesta qüestió perquè els motius finals no tenen res a veure amb mi. Jo només sé que el partit m’ha encomanat encapçalar la candidatura i que jo ho he assumit encantat. Això és l’únic que m’importa i en això treballo.

Veu factible arribar a acords postelectorals amb Construïm?

És massa aviat per a fer aquest tipus de valoracions. En qualsevol cas, m’agradaria que hi hagués bona harmonia amb els companys del PDeCAT i de ViA. Podem tenir estratègies diferents i fins i tot presentar-nos per separat, però m’agradaria que hi hagués un clima cordial entre tots. 

Tant la militància del PDeCAT com ViA s’han adherit al projecte de Construïm per a fer un govern alternatiu al del PSC. JxSPR anirà en la mateixa línia?

No podem dir res fins que no haguem vist els resultats. L’únic que podem avançar és que no tenim línies vermelles en matèria de pactes. Tenim clar que hi ha moltes coses a millorar al municipi, però no ens pronunciarem fins que hagin passat les eleccions i veiem la representació que ha obtingut cadascú.

JxSPR ha confirmat la seva participació a les eleccions ara fa pocs dies. Ja teniu la llista tancada?

La tenim molt  encarrilada. Només falten alguns retocs. Hem trobat gent de seguida i, a diferència de Construïm o altres partits, serà molt equilibrada amb persones de diferents nuclis de Sant Pere de Ribes. Jo mateix sóc de les Roquetes i el número 3 (Jordi Mas) és de Vallpineda.

Quines són les tres coses prioritàries que t’agradaria canviar del municipi?

Primer: reaprofitar naus mig abandonades per a potenciar el teixit industrial. Són edificis en risc d’incendi perquè hi van persones sense llar a passar-hi la nit. Que elles no en tenen cap culpa, per suposat. Però és perillós. Segon: s’ha de modificar l’estratègia de formació i inserció professional. No pot ser que ens basem només en el sector de l’hostaleria perquè estem en una zona turística. I tercer: la neteja. Hi ha llocs del municipi en què la brigada no hi passa des de fa tres o quatre anys. I això no pot ser