LOADING

Type to search

Actualitat

Verola de mico: més alarma social que risc sanitari

Les associacions LGTBIQ+ alerten sobre la possible “estigmatització” del col·lectiu amb la propagació del virus


El carrer Joan Tarrida –en la imatge, una nit de l’estiu passat– i la resta d’espais amb concentració LGTBIQ+ no són element de risc, segons els experts. (Manuel Berlín)

L’Organització Mundial de la Salut considera que el risc per a la salut pública de la recent propagació mundial de la verola del mico és modest. Amb tot, les possibles conseqüències socials sobre el col·lectiu, així com les celebracions imminents de l’orgull gai, han obert un debat i alguns interrogants. Des de les associacions locals es mostra preocupació per l’estigmatització que se’n pugui generar.

L’aparició sobtada de la verola del mico indica que el virus ja feia temps que existia: 600 casos a tot el món, amb 200 al Regne Unit, 200 més a l’Estat espanyol i 20 als Estats Units. En el seguiment de la propagació del virus, destaquen alguns elements comuns. L’OMS insta a no estigmatitzar i especifica que les desfilades de l’orgull gai programades aquest mes de juny arreu del món, Sitges inclòs, no constitueixen un factor de risc. “És important que la gent que vulgui celebrar el Sitges Pride ho pugui fer. La majoria d’aquests esdeveniments són a l’aire lliure”, ha dit Anthony Séale, assessor estratègic del departament d’infeccions de transmissió sexual de l’OMS. “Moltes d’aquestes infeccions s’han produït en clubs i discoteques, no als espais oberts”, ha afegit.

Tota la informació sobre aquesta variant de virus, a L’Eco d’aquesta setmana. El podeu trobar en format paper als punts de venda habituals i també en format PDF a la plataforma digital iQuiosc.cat.

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure