Vigília tranquil·la en la Festa Major més atípica

La detecció de fets aïllats no ha fet incrementar el volum habitual de serveis i denúncies de la Policia Local

- Publicitat -

L’Ajuntament i la Comissió de Festa Major han estat reclamant, des de fa setmanes, la màxima col·laboració de la ciutadania i de tota la gent vinculada a l’entorn dels balls populars per a evitar escenes que incomplissin la normativa vigent en matèria de prevenció sanitària. Un cop superat el 23 d’agost, vigília de Sant Bartomeu, sembla que el missatge de coresponsabilització col·lectiva ha quallat majoritàriament entre la població. La vila ha viscut una jornada atípica però tranquil·la, malgrat alguns episodis aïllats.

Així ho confirmen fonts de la Policia Local, que expliquen que “no hi ha hagut cap increment significatiu de serveis i denúncies” respecte altres caps de setmana del que portem d’estiu. Els agents, això sí, han detectat grups de joves consumint begudes alcohòliques a la via pública, alguns llançaments de petards i també més celebracions grupals que de costum en domicilis particulars.

Paral·lelament a l’actuació policial, dos informadors municipals estan recorrent els carrers de Sitges durant aquests dies de Festa Major per a informar els vianants sobre l’obligació de portar mascareta i la prohibició de fumar a l’espai públic. Així mateix, també recomanen el manteniment de la distància social entre persones i que les trobades socials no siguin de més de 10 persones.

Aquesta tasca reforça la que ja venien fent els informadors de la regidoria de Joventut i els agents de salut de la Creu Roja, que també fan pedagogia pels carrers més cèntrics de la vila per a incidir en el compliment de la normativa vigent i, d’aquesta manera, garantir-ne l’aplicació en la via pública. Fins ara, la seva actuació s’havia concentrat de manera especial en les zones d’oci nocturn.

Articles relacionats