LOADING

Type to search

Esports

‘‘Volem fer el campionat d’Europa”

Benjamín Diz, gallec afincat a Sitges, és el president del Club de Mar des de finals del passat mes d’agost, quan es va imposar en unes eleccions a l’anterior presidenta

Ara fa vuit mesos que Benjamín Diz, un gallec enamorat de la mar que va arribar a Sitges fa més de 30 anys, és el president del Club de Mar de Sitges, entitat sitgetana creada l’any 1952. 

El club, amb dos grans vessants, la social i l’esportiva, celebra aquest any els 25 del seu esplai estiuenc, mentre esperen com els afectarà la Llei de Costes.

Els preocupa la Llei de Costes?

Nosaltres, en l’actual junta directiva tenim en aquest cas concret una vicepresidència full time al que és el concepte de la concessió i en aquest cas està representada magníficament per José Antonio Gilabert, que és el que d’alguna manera està en el dia a dia de totes les actuacions i compromisos relacionats amb el tema de la concessió, que no és solament un tema del nostre club, sinó que engloba a tots els clubs de platja de Catalunya.

Perilla el Club de Mar?

Entenc que no perilla perquè d’alguna manera, les mateixes administracions sempre intenten trobar una solució. Ja sigui mitjançant la condició de ser considerat Bé d’Interès Cultural local, mitjançant l’Ajuntament o la pròpia Administració de l’Estat.


‘‘El club no perilla, les administracions volen una solució satisfactòria”

El club també té un important entorn social.

Al voltant de la vela hi ha un factor social molt important. Estan les criatures amb el tema dels cursos de vela a l’estiu, i sobretot, el més important, hi ha una escola de vela on es forma a futurs esportistes d’elit. El Club de Mar, precisament, és un dels pioners en Patí a Vela i tenim campions d’Europa.

L’esplai també és important per fomentar la vela entre els més menuts.

Hi ha una clara barreja entre l’esplai i la vela. Estan interrelacionats perquè evidentment has de pensar que això ens permet fomentar la vela en aquells nens que vénen a una edat primerenca i que poden iniciar-se perfectament bé. I enguany celebrem el 25è aniversari de l’Esplai, amb un grapat d’activitats que desvelarem ben aviat.

Quines proves esportives faran enguany?

En la temporada actual tindrem tres campionats aquí. A finals d’agost organitzarem el campionat de Catalunya de Patí a Vela; després de la diada de Catalunya, a mitjans de setembre, organitzarem la IV regata Guifré el Pilós, i per últim, el Memorial Juan Carlos Elías a l’octubre. El Juan Carlos era un soci de tota la vida que ens va deixar ara fa un any i li volem retre homenatge. En un futur a dos o tres anys volem organitzar el campionat d’Europa i per això volem fomentar el nostre equip de competició.

Per què decideixen agafar les regnes del Club de Mar a finals de l’estiu passat?

Teníem un clar projecte per posar en solfa el club: crèiem que havíem de potenciar l’entorn social i obrir el club a la societat sitgetana.

Quins són els grans objectius del club?

El gran objectiu de la junta, entre altres, és la nostra filosofia com a club de vela. Aquí, el gran objectiu és potenciar-la i continuar mantenint aquesta fantàstica imatge que tenim en aquests moments, representat pels regatistes en totes les categories i sobretot la projecció dels joves, que en aquests moments estan fent un paper extraordinari pel qual concerneix la modalitat de patí català.