LOADING

Type to search

Actualitat

Vox aplega una trentena de simpatitzants i el mateix nombre de contramanifestants

Simpatitzants de Vox, a la dreta, i alguns dels manifestants, a l’esquerra
José Antonio Gilabert, al centre, amb el diputat Joan Garriga

Una trentena de simpatitzants de Vox, una trentena de manifestants de l’extrema esquerra i una trentena de Mossos d’Esquadra han confluït aquest matí a l’Oasis. La formació ultradretana ha instal·lat una carpa informativa i davant seu ha tingut els participants d’una concentració antifeixista.

La carpa de Vox ha suposat la seva presentació en la societat local, després d’un intent fallit fa tres anys, que es va acabar desmembrant per disputes internes. Liderats ara per l’advocat José Antonio Gilabert –que va encapçalar la llista del PP el 2019, sense obtenir representació municipal–, Vox ha sumat un grup de militants que ja està treballant amb la vista posada en les eleccions locals del 2023.

A l’acte d’avui ha vingut el diputat Joan Garriga, que ha manifestat que “Sitges ha deixat de ser la referència turística i de qualitat que era per culpa de les polítiques municipals encapçalades per l’alcaldessa, Aurora Carbonell”. Garriga ha reclamat “més seguretat al carrer, més suport al comerç i l’hostaleria i tornar a situar Sitges en el lloc que li correspon”.

La presència de Vox ha motivat una concentració de manifestants convocats per grups d’extrema esquerra i antifeixistes. En el moment de màxima presència eren una trentena, que han increpat els ultradretans i han cridat consignes contra el feixisme. Els militants de Vox els han respost també amb altres proclames.

Vuit furgones dels Mossos d’Esquadra han fet acte de presència a l’Oasis des de primer hora del matí. Els agents no han hagut d’intervenir i han fet una funció de prevenció per separar els dos grups.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure