Vuit habitatges es destinaran a famílies en risc d’exclusió

Edifici del carrer Sant HonorAT
- Publicitat -

Sitges disposa de vuit nous habitatges per destinar a famílies en situació de vulnerabilitat, després que l’Ajuntament en recuperés el dret d’ús. Ara s’iniciarà el procés de reforma i rehabilitació, per després destinar-los a inclusió social.

Els pisos, situats al carrer Sant Honorat 40-42, estaven deshabitats des de feia anys, i anteriorment havien estat propietat de la Generalitat de Catalunya, que els utilitzava d’habitatges per a mestres. El consistori sitgetà va començar a tramitar la paperassa per adquirir-los el passat novembre i, finalment, en el ple extraordinari celebrat la primera setmana d’agost, es va aprovar la desafectació i els habitatges van passar a ser municipals.

Amb aquesta adquisició, Sitges poder ajudar a famílies vulnerables i amb risc d’exclusió. Malauradament, arran de la pandèmia n’ha augmentat el nombre. Júlia Vigó, regidora de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat destacava que “l’Ajuntament no disposava de cap pis de propietat per dedicar-lo a les emergències socials i, tot i que estem treballant per adquirir nous habitatges, el parc disponible és molt reduït”.

Als vuit pisos del barri de les Cases Noves també s’hi afegiran els primers 175 habitatges de protecció oficial, que s’estan construint a la zona de la Plana, Santa Bàrbara i Vallpineda. L’objectiu és fer una reserva de pisos en cada promoció per a famílies en risc d’exclusió social.

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)

Articles relacionats