El festival Sitges Vila del llibre vol promoure el turisme cultural

- Publicitat -
Redactors de l’Amic de les arts i del Manifest Groc, Manuel Font, J.V. Foix, Gash, Muntanyà, Carbonell i Gener, García Lorca, Salvador Dalí i M.A. Cassanyes a Sitges l’any 1927.

Sitges esdevindrà la capital catalana del llibre el cap de setmana previ a Sant Jordi, tot i que actualment no hi ha cap llibreria al municipi. Durant els dies 16, 17 i 18 d’abril, se celebrarà la primera edició del certamen Sitges, Vila del Llibre, on una cinquantena d’editorials independents s’instal·laran al passeig Marítim, a la zona de Terramar. Diverses presentacions, debats i exposicions giraran al voltant d’obres de temàtica local, amb especial atenció a l’evolució urbanística i social de la vila els darrers 100 anys.

Presentacions de les últimes novetats literàries i activitats alternatives com recitals poètics, activitats infantils i exposicions per a tots els públics s’alternaran amb les taules rodones entorn de Sitges. Els actes tindran lloc al passeig Marítim i en establiments del voltant, com les sales de l’Hotel ME Sitges Terramar, patrocinador de l’esdeveniment.

La presentació d’aquesta primera edició la van fer ahir a la tarda, l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell; el director de la Xarxa de Viles del Llibre de Catalunya, Enric Bono; i el comissari d’aquesta primera edició del festival, el periodista sitgetà, Jordi Barrachina. Carbonell va incidir en “la responsabilitat de les institucions públiques en la reactivació i la dinamització de l’activitat cultural i turística, sectors clau de l’economia del país”. Bono va destacar “la valentia de l’Ajuntament, que obre els braços al sector editorial tot i l’escenari de pandèmia i ofereix l’oportunitat d’escalfar motors una setmana abans de Sant Jordi, per començar una campanya més que necessària per al sector”.

Finalment, el comissari de l’exposició, Jordi Barrachina, va explicar que “l’eix vertebrador serà l’evolució de la vila des dels anys 20 del segle passat a partir de la construcció del passeig Marítim i Terramar” i va afegir que “la confluència de diversos elements que van aparèixer en aquell moment, com les avantguardes, l’arquitectura racionalista o el Sitges festiu, etc., van posar els fonaments de l’actual identitat sitgetana”.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats