LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

El trasllat de sorra genera tensió al Govern i provoca la discrepància de Guanyem

Una de les platges que rebrà sorra la setmana vinent

El trasllat de sorra a tres platges de Sitges per part de la draga, per cobrir les mancances actuals, ha generat una acusada tensió en el Govern municipal: Guanyem Sitges s’ha desmarcat de la decisió que ha pres l’executiu del qual en forma part. La formació integrada per la CUP, MES i Sitges en Comú ha  mostra públicament “el nostre rebuig a la decisió del Govern municipal”.

Les platges de la Bassa Rodona, Estanyol i Riera Xica rebran a partir de la setmana vinent sorra addicional. Totes tres es troben amb uns nivells mínims, que impossibiliten la instal·lació de serveis turístics, en bona part a causa pels efectes el temporal Glòria de finals de gener. El trasllat de sorra havia estat reiterat pels concessionaris de les platges, així com altres sectors econòmics de la vila. Al Govern municipal, la situació no generava unanimitat: mentre que els dos regidors de Sitges Grup Independent (que gestionen Platges) hi estaven clarament a favor, els dos de Guanyem diametralment en contra. Per la seva part, els quatre electes d’ERC mantenien una postura entremig, però més inclinada a favor del trasllat.

Finalment, el Govern va acordar acceptar el trasllat. La draga portarà sorra a partir de la setmana vinent, que traurà de les bocanes dels ports esportius del municipi (Aiguadolç, Garraf i Port Ginesta). Es tracta d’una operació menor que les realitzades en anys anteriors i també amb un cost notablement per sota (50.000 euros, davant els més de 300.000 que havien costat altres trasllats).

Guanyem no amaga la seva discrepància per l’operació: “aquesta decisió és un clar retrocés a les polítiques iniciades encara no fa un any i un cop dur al Govern municipal, del qual Guanyem en forma part”. La formació d’esquerra alternativa al·lega que l’acord signat el juny del 2019 amb ERC i SGI “marca clarament el camí de recuperar les platges com a medi natural” i afegeix que “ens hauria agradat tenir suficient força per poder convèncer que, tot i l’excepcionalitat del moment, el camí traçat pel pacte és el correcte i defensar-lo així davant els molts interessos econòmics privats”.

Notícia relacionada:
Tres platges de Sitges rebran sorra addicional (25 de maig de 2020)

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS HORA A HORA