LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus Ribes

Els promotors de l’Autòdrom adequaran la riera de Ribes

La riera de Ribes, en un dels punts amb concentració de canyes

L’acord entre l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i els promotors de l’Autòdrom de Terramar ha permès treure-li la pols a un projecte de recuperació de la riera de Ribes, elaborat l’any 2011, i que havia quedat arraconat en un calaix. El conveni signat per l’alcaldessa, Abigail Garrido, i els promotors del projecte –el grup hispano-francès Grand Prix–, suposa un condicionament de la riera, que actualment es troba en un estat d’abandonament i amb acumulació de deixalles, a prop, precisament, del mateix Autòdrom.

La iniciativa consistirà en netejar, adaptar i recuperar el conjunt de la riera, tant al seu pas pel terme municipal de Sant Pere de Ribes com pel de Sitges. El cost de l’actuació serà assumit per Grand Prix i forma part del paquet de col·laboracions entre aquesta companyia i el consistori de Sant Pere de Ribes per executar actuacions d’interès social per al territori, entre les quals hi ha també la construcció d’un espai municipal de tipus socio-cultural de 3.000 metres quadrats dins de les instal·lacions del mateix Autòdrom.

El pla de recuperació de la riera pretén arranjar diversos trams i adequar-los per als usos de vianants i bicicletes. També netejaran els abocaments de deixalles i es durà una replantació en els punts degradats per aquests abocaments. També s’eliminarà la canya, considera espècie invasora, i al seu torn es plantarà vegetació autòctona. Al mateix temps, es reconstruiran els murs de pedra seca que hi ha en diversos rams. L’objectiu global del projecte és adaptar la riera com una via verda.

El pla de recuperació el van aprovar la primavera del 2011 els ajuntaments de Sant Pere de Ribes i de Sitges, però cap institució fins ara l’havia executat. Els promotors del projecte havien proposat fer actuacions de millores a la riera de Ribes, però Abigail Garrido els va demanar d’executar el pla elaborat ja fa nou anys.

L’Autòdrom de Terramar està previst que esdevingui un centre d’activitats eqüestres i altres relacionades amb el motor i que obri a finals del 2021. El projecte està aprovat per l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i per la Generalitat. Per la seva part, entitats ecologistes han criticat la iniciativa, ja que la consideren lesiva per a l’entorn i d’un impacte ambiental negatiu. El conjunt de l’Autòdrom té 65 hectàrees, de les quals 5,3 estan destinades a construcció (un hotel de 150 places i les instal·lacions de les activitats). Els promotors defensen que el projecte estarà integrat en el paisatge i és respectuós amb el medi.

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS, HORA A HORA (FASE 2)

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure