Divulgació, tradició i llegat humà: arrenca la Setmana de la Malvasia

- Publicitat -
Alba Gràcia, coordinadora del CIM, presentant la Setmana de la Malvasia

Dijous al vespre es dóna el tret de sortida de la 9a Setmana de la Malvasia de Sitges. Entre la quinzena d’activitats que enguany promou l’esdeveniment s’han programat diversos tastos de vins i maridatges, la presentació del Paté de Malvasia, elaborat per Embotits Mallart, amb impacte social a través de la Fundació Mas Albornà i la inserció laboral de persones amb diferents capacitats; o un tast de malvasies que combina amb taller de perfums, tots dos actes previstos aquest dissabte. Tot plegat sense oblidar altres activitats adreçades a un públic familiar, com la presentació del conte Petita història de la Malvasia de Sitges, una gincama pels comerços locals, entre altres.

La Setmana de la Malvasia també comptarà amb la III Mostra de Vins, adreçada exclusivament als professionals i especialistes del sector el pròxim dilluns, així com una jornada pedagògica, on diferents taules rodones reflexionaran sobre l’estat actual de l’enologia, l’enoturisme, el patrimoni, la història i la gastronomia d’aquesta varietat.

Programació

Del 9 al 19 de novembre

És l’hora de recollir el raïm
Gimcana familiar
Pels comerços de la vila

Divendres 10 de novembre

Malvasiart amb ADN Garraf
Tast de malvasies i taller de pigments i creació
CIM, 19h

Dissabte 11 de novembre

La Malvasia va al Mercat
Parada i degustacions
Plaça de Catalunya, 10 a 14h

Tres territoris, tres patés, tres malvasies
Maridatge
CIM, 12h

Perfumats de Malvasia
Tast de malvasies i taller de perfums
CIM, 18h

Diumenge 12 de novembre

Presentació del conte ‘Petita història de la Malvasia de Sitges’
A càrrec de Pilarín Bayés, Noemí Milà i Alba Gràcia
CIM, 12h

Del 12 al 16 de novembre
El CIM obre les seves portes
CIM, 16.30 a 19.30h

Dilluns 13 de novembre

III Fira de vins de Malvasia
Per a públic especialitzat i professional
CIM, 16 a 20h

Dijous 16 de novembre

Tast de Malvasia DO Penedès
Espai Penedès Tastavins (Barcelona), 19h
Divendres 17 de novembre

Jornada pedagògica
Biblioteca Santiago Rusiñol, 9.30 a 13.15h

La llegenda de la Malvasia de Sitges
L’hora del conte
Plaça de Catalunya, 17.30h

Vins dolços amb aromes de victòria
Tast de vins dolços premiats al Concurs Mundial de Brussel·les
CIM, 19h

Dissabte 18 de novembre

La Malvasia va al Mercat
Parada i degustacions
Plaça de Catalunya, 10 a 14h

P for pairing. Malvasia i macarons
Maridatge de dos productes sibarites
CIM, 12h

Vi–bracions
Concert i tast meditatiu amb Handpand
CIM, 19 a 20h

Menú degustació de la III Ruta gastronòmica DO Penedès
Hotel – Restaurant Casa Vilella, 21h

Diumenge 19 d’octubre

Gran mostra de vins a la Malvaseria
CIM, 11 a 20h

Tota la informació a www.cellerdelhospital.cat

Articles relacionats